„Bolojan procedeaza la fel ca Basescu”

1Comentariu
Mihai Drecin
Mihai Drecin
Universitarul Drecin îi atrage atenţia primarului orădean asupra pericolului de a deveni prea autoritar.

 Preşedintele PRM Bihor, profesorul Mihai Drecin, e nemulţumit de atitudinea primarului Ilie Bolojan. Drecin consideră că Bolojan „ar trebui să nu se molipsească de la autoritarismul domnului Băsescu”. „Nu contestăm anumite rezultate ale administraţiei Bolojan. Dacă am fi doar pe negativ, am fi pătimaşi. Dar, pe anumite segmente, Bolojan procedează la fel ca Traian Băsescu. Adică «fac doar cum vreau eu, dacă vreţi, bine, dacă nu, iarăşi bine». Iar atitudinea aceasta s-ar putea întoarce împotriva dânsului”, s-a exprimat Drecin joi, la sediul PRM Bihor.

Mihai Drecin a vorbit despre Ilie Bolojan în contextul stabilirii de către municipalitate a zonei unitare de încălzire. Prin acest proiect, locuitorii de pe 232 de străzi din Oradea vor avea voie să se încălzească doar de la CET, că vor sau nu. Mai mult, cei care s-au debranşat deja de la CET, vor trebui să se rebranşeze! Pe aceste străzi, Primăria Oradea condusă de un primar liberal, nu va admite concurenţa pentru Electrocentrale SA – societatea deţinută de municipalitate. Explicaţia edililor: cu cât va avea CET mai mulţi clienţi, cu atât preţul ar putea fi mai mic.

„De ce mergem pe gaz?!”

La dezbaterea publică despre zona unitară de încălzire, organizată miercuri la Primărie, Mihai Drecin a vorbit împotriva trecerii CET Oradea pe gaz. „De ce nu se merge la nivel de oraş pe geotermal? De ce mergem pe gaz, când noi vom plăti de la an la an tot mai mult?! De ce nu mergem pe cărbune?! Eu nu le cer demisia celor din conducerea CET. Să le-o ceară oraşul”, au fost întrebările puse de profesorul universitar municipalităţii.

Şeful Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI), Marcel Boloş, a exprimat poziţia administraţiei locale: „Din ce se forează acum, geotermalul nu atinge nici 10% din necesarul oraşului. Costul cărbunelui este cel mai avantajos, dar investiţia iniţială pe care o presupune echipamentul este cea mai scumpă. 22 milioane de euro costă staţia de desulfurare şi 100 milioane euro – turbina şi alte echipemente, pentru o putere instalată de 50 megawaţi pe oră. Pe geotermal, în Nufărul I este un proiect de 15 milioane de euro, ca să aducem apă geotermală”.

Calin Corpas

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor