„Papa s-a retras cu curaj”

1Comentariu
Papa Benedict al XVI-lea alaturi de Episcopul P.S. Virgil Bercea
Papa Benedict al XVI-lea alaturi de Episcopul P.S. Virgil Bercea
Episcopul greco-catolic de Oradea apreciază actul de „curaj şi responsabilitate” al Suveranului Pontif.

Episcopul Virgil ne-a răspuns invitaţiei de a transmite un mesaj privind retragerea Papei Benedict al XVI-lea. „Am văzut cu toţii ştirile apărute şi în limba română, inclusiv pe greco-catolica.org.

Este un act de mare curaj şi responsabilitate precum şi o atitudine de demnitate din partea Sfântului Părinte. Un act de curaj fiindcă acum, când prea multă lume îşi doreşte puterea, Sfântul Părinte dă o pildă de renunţare la ea. Şi este un act de responsabilitate fiindcă nu a aşteptat să ajungă într-o poziţie delicată din punct de vedere al sănătăţii pentru a lua o astfel de decizie”, ne-a spus episcopul greco-catolic de Oradea. Episcopul Virgil Bercea a reamintit şi că, în cartea-interviu «Lumina Lumii», publicată anul trecut, Papa Benedict (85 ani) a precizat că „nu va abdica în cazul apariţiei unei probleme delicate în sânul Bisericii” ci doar dintr-un motiv personal. Motiv pe care Suveranul Pontif l-a şi explicat în anunţul făcut în Palatul Apostolic din Vatican.

„Şi-a cerut iertare dacă a greşit şi le-a mulţumit cardinalilor pentru ajutor. Îl însoţim acum prin rugăciune pe calea aleasă. Dealtfel, Papatul şi Cardinalatul ţin de o alegere în timp ce doar preoţia şi episcopatul înseamnă consacrare. Cardinalii sunt aleşi de papă iar Papa este ales de cardinali”, ne-a mai spus PS Virgil făcând astfel trimitere la momentul în care va fi ales noul urmaş al Sf. Petru.

Papa Benedict al XVI-lea se retrage: varsta, sanatatea!1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor