„Primăriştii”, contra lui Basescu

Reactualizat la:
1Comentariu
Sindicaliştii au lansat pe piaţă noi lozinci
Sindicaliştii au lansat pe piaţă noi lozinci
Subalternii lui Ilie Bolojan nu trăiesc bine. Vinovaţii: Boc, Băsescu şi Gheorghe Ţară.

Funcţionarii Primăriei şi a insituţiilor din subordinea Consiliului Local şi-au părăsit, joi, birourile pentru a participa la mitingul antiprezidenţial şi antiguvernamental organizat de Sindicatul Civica, pe platoul din jurul statuii lui Mihai Viteazul.

Dotaţi cu recuzită – steaguri, pancarte, portavoci şi trompete, cei aproximativ 350 de participanţi au fost conduşi Gheorghe Bejan şi Ioana Iencuţ, preşedintele şi prim vicepreşedintele „Civica”, Nicolae Morgovan, preşedintele Filialei Bihor a Blocului Naţional Sindical(BNS), de actorul Petre Panait – reprezentantul Sindicatului „Teatru Regina Maria” şi de colonelul în rezervă Vasile Bartoş, din partea Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere Avram Iancu.

Participare aleasă

La protest s-au remarcat funcţionarii de la Spaţii Verzi, din Primărie, cei de la Serviciul Control Asociaţii de Proprietari, din Direcţia Juridică, Informatică sau Economică dar şi Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei sau consiliera primarului, Arina Moş.

Mediatorul protestului Gheorghe Bejan, a dat tonul scandărilor. Pomenind reducerile de personal din Primărie, liderul sindical susţine că sarcina celor rămaşi de a presta o muncă de calitate este îngreunată de apăsarea facturilor greu de plătit din cauza tăierilor de salari, premii şi alte venituri. „De aceea zicem „Jos, Băsescu!”, a declamat Bejan, lozinca sa fiind apoi strigată de mulţime. Discursul său s-a referit şi la conducerea Curţii de Conturi Bihor, care a tăiat funcţionarilor „dreptul la haine”. Aflarea veştii că directorul Gheorghe Ţară a avut anul trecut venitul de 1,7 miliarde de lei a generat huiduieli prelungite în rândul manifestanţilor.

Guvernare dictatorială

„Demisia!” şi „Băsescu cu gaşca lui/Să se ducă dracului!” au fost cele mai uzitate sloganuri în Piaţa Unirii, ieri, între orele 14.00 şi aproximativ 15.30.

Purtând o şapcă inscripţionată, liderul BNS a acuzat „guvernarea dictatorială” a guvernului Boc care şi-a asumat răspunderea pe 14 legi. „Legislaţia muncii s-a schimbat fără să se ţină cont de sindicate ci numai de investitorii străini. Asta a dus ca România să nu mai aibă contract colectiv de muncă”, reclamă liderul. Morgovan arată cu degetul spre parlamentarii puterii din Bihor pe care-i acuză că ar fi primit sindicaliştii cu uşa închisă.

Jos prefectul!

Trimisul Guvernului în teritoriu, Gavrilă Ghilea are un loc aparte în inimile funcţionărimii din Bihor, motiv pentru care în Centru s-a scandat şi „Jos, prefectul!” „Azi la ora 13.00 eram invitaţi la Prefectură pentru o comisie de dialog social condusă de Târle şi Ghilea”, a anunţat Morgovan. Liderul BNS spune că, pentru slaba prestaţie socială cei doi merită câte un „Jos, Prefectul!” respectiv „Jos, Ţârle!”. Pe care le-au şi primit de la mulţime, în ton de tromopete şi fluiere. Au mai luat cuvântul şi ceilalţi lideri, Panait susţinând că cu Guvernul „Nu se mai poate negocia nimic! Să plece!” iar col. (r) Bartoş cerând parlamentarilor Opoziţiei să nu îşi dea demisiile.

Manifestaţia s-a încheiat cu un „Tatăl nostru” rostit de Gheorghe Bejan, înainte de expirarea timpului de două ore alocat iniţial protestului. 

Cristina Ghilea1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor