„Stare de asediu” la institutiile MAI

Reactualizat la:
„Stare de asediu” la institutiile MAI
Instituţiile de ordine, pază şi pentru situaţii de urgenţă s-au confruntat cu o invazie pentru care nu au fost antrenaţi.

De ziua lor copiii au fost în centrul atenţiei instituţiilor care au ca obiect de activitatea ordinea şi siguranţa bihorenilor. Aşteptaţi cu porţile deschise elevii şi copiii din grădiniţe au luat cu asalt Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bihor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crisana”, maşinile de poliţie din Parcul Bălcescu şi Şcoala de pregătire a agenţilor poliţiei de frontieră „Avram Iancu”.

Jandarmii orădeni au găzduit Cupa Jandarmeriei la fotbal pentru licee care şi-a stabilit de dimineaţă câştigătoarea. Cei care au plecat acasă cu trofeul au fost fotbaliştii de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea, iar podiumul competiţiei a fost completat de echipa Colegiului Economic „Partenie Cosma” pe ocul secund şi a Liceului Teoretic „Lucian Blaga”.

Atenţie se trage

Jandarmii au mai pregătit, la fel ca în fiecare an, exerciţii demonstrative care au prezentat mai multe scenarii de restabilire a ordinii şi de capturare a unor „infractori”. Primii au intrat în scenă mascaţii care au capturat un grup care au încercat să deturneze un trasnport special. Demonstraţia a a fost cu atât mai spectaculoasă cu cât jandarmii au folosit armele din dotare, iar împuşcăturile cu gloanţe oarbe au răsunat în curtea inspectoratului. Mulţi dintre micuţii prezenţi la exerciţiu spunând că e „cel mai bun film de acţiune pe viu” pe care l-au văzut.

Un alt exerciţiu apreciat de cei mici a fost realizat cu ajutorul câinilor. Imobilizarea unui om şi paza acestuia au făcut deliciul micilor spectatori. Pe lângă exerciţii, standurile de prezentare a armelor şi dotărilor jandarmilor le-a atras atenţia copiilor care nu au ezitat să pozeze în luptători.

„Jandarmii nu au încă un program de pregătire pentru acest tip de invazii, dar fac faţă asediului copiilor”, a recunoscut zâmbind colonelul Ioan Huluban, inspector şef al IJJ Bihor

Prezentări de echipament

Nici la ISU Crisana situaţia nu a fost mai uşoară pentru pompieri care au fost vizitaţi de copii. De departe cea mai mare atracţie pentru eci mici a fost salteaua care le-a atenuat căderea de pe nacela de intervenţie a pompierilor. De asemenea, copiii au mai încercat şi postura de pompier şi şi-au exersat ţinta cu jetul de apă de la furtunele de intervenţie în caz de incendiu. Poliţiştii şi-au prezentat maşinile în cadrul manifestărilor de Ziua Copilului din Parcul Bălcescu unde copiii au putut să experimenteze modul în care se vede din perspectiva de poliţitst.

Şi poliţiştii de frontieră şi-ai deschis porţile pentru a primi vizitele elevilor şi şi-au prezentat sediul şi dotările pe care mizează la paza frontierei. O atenţie deosebită din partea copiilor a beneficiat prezentarea echipamentului şi armamentului din dotarea frontieriştilor. Metodele de lucru şi aparatura de care se ajută oamenii legii au trezit un grad de interes ridicat.

V.T.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !