„Uite ce pot face două mâini dibace… reciclând”

„Uite ce pot face două mâini dibace… reciclând”
Elevii clasei a VI-a de la Şcoala Gimnazială „Iosif Vulcan” comuna Holod sub coordonarea şi îndrumarea doamnei profesor diriginte şi consilier educativ al unităţii de învăţământ Gheban Diana au desfăşurat o activitate de reciclare timp de două săptămâni.

În această perioadă elevii au realizat obiecte artizanale din hârtie şi sticle PET încercând astfel să dea o mână de ajutor la salvarea planetei noastre.

Activitatea de reciclare a constat în confecţionarea unor coşuri şi vaze împletite din reviste şi ziare vechi pe care, cu multă creativitate, elevii le-au decorat cu flori confecţionate din sticle PET, cu scopul de a refolosi materiale disponibile la tot pasul, pentru a-şi decora şi înfrumuseţa clasa şi mai ales cu intenţia de a se implica, atât cât le este lor posibil, în salvarea planetei noastre.

Elevii au folosit tehnica împletirii nuielelor pentru confecţionarea coşurilor şi a vazelor iar florile au fost decupate din sticle PET şi mai apoi colorate cu diferite modele şi nuanţe, dar imaginaţia elevilor nu s-a oprit aici, aceştia confecţionând şi alte obiecte decorative cum ar fi machete de case sau copaci din hârtie pe care mai apoi le-au colorat, dând astfel o notă originală şi personală clasei lor.

Încercarea elevilor din clasa a VI-a de la Şcoala Gimnazială „Iosif Vulcan” Holod a avut ca scop îmbinarea utilului cu plăcutul prin această activitate creativă şi creatoare în acelaşi timp, de a face ceea ce este în putinţa lor şi la nivelul lor, de a da un exemplu mic celor mari şi celor care pot face mai mult şi la un nivel mai mare pentru Planeta noastră, deci pentru noi toţi.

 

Cons. ed. prof. Gheban Diana0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !