Cu Parcul Industrial, înainte!

12Comentarii
Foto J.B.
Foto J.B.
ORADEA - Luni, Consiliul Local Oradea a aprobat tema de proiectare necesară elaborării studiului de fezabilitate (SF) necesar Parcului Industrial (PI) Eurobusiness Oradea, ce va funcţiona pe Şoseaua Borşului.

De asemenea, a fost aprobată elaborarea SF-ului şi a studiilor de specialitate necesare accesării de fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa 4 – Dezvoltarea Infrastructurii de Afaceri. Realizarea studiului de fezabilitate va fi suportată din alte fonduri europene, Programul Phare CBC România-Ungaria, în cadrul proiectului „Înfiinţarea unui Parc Industrial Transfrontalier Oradea-Debreţin”.
Pentru o mai mare operativitate, municipalitatea orădeană a ajuns la concluzia că toate cheltuielile prilejuit că toate cheltuielile prilejuite de Parcul Industrial pentru acest an vor fi suportate din bugetul local, urmând ca anul viitor banii să vină pe filiera europeană.

Calin Corpas: Krup, Hitachi…

 În tema de proiectare aprobată luni, se arată că terenul pe care va fi amenajat Parcul Industrial are o suprafaţă de 121,29 de hectare, cu front stradal deschis pe Şoseaua Borşului (E 60). Parcul va beneficia de energie termică, gaze naturale şi alimentare cu apă geotermală, luându-se în calcul debitele necesare unui consum specific pentru un număr de 75 de firme Oradea cu activitate în domeniul producţiei şi/sau a serviciilor.

De asemenea, se are în vedere realizarea unui punct termic, realizarea unui studiu de circulaţie în zonă, elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal şi realizarea clădirii administrative. Vor fi realizate două parcări, una la ieşirea spre Şoseaua Borşului şi una în spate. În plus, se doreşte amenajarea de spaţii verzi în Parcul Industrial!

 În cadrul Raportului de specialitate, la motivele invocate în favoarea oportunităţii de creare a Parcului Industrial, municipalitatea precizează interesul prezentat de mai multe firme Oradea în ultimii ani: „Putem vorbi de o cerere constantă de locaţii industriale din partea marilor investitori care au tatonat sau tatonează oraşul Oradea în vederea stabilirii unor facilităţi majore de producţie. Dintre aceştia, îi menţionăm pe Thyssen Krup – Germania, Hitachi – Japonia, IEE SA – Luxemburg, CTP Invest – Olanda, Plexus – SUA, CL Corporation – Coreea de Sud, Hanil/Samsung – Coreea de Sud”.

 

Calin Corpas12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor