România se încadrează în limitele UE

România se încadrează în limitele UE
BUCURESTI – Proiectul privind piaţa unică a energiei este cel mai important punct discutat la Bruxelles, a declarat preşedintele Traian Băsescu, la întoarcerea în ţară de la Consiliul European de Primăvară de la Bruxelles.

“Statele europene au ca deziderat major limitarea efectelor încălzirii globale”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, la Bruxelles, unde a participat, împreună cu premierul Călin Popescu Tăriceanu la lucrările Consiliului European de Primăvară.

Obiectivele stabilite la Bruxelles sunt reducerea cu 20% a consumului de energie electrică până în 2020, reducerea cu 20% a nivelului de noxe, ponderea energiei regenerabile de 20% până în 2020 şi o pondere de 10% a combustibilului ecologic în transport.

“Nu toate ţările au posibilitatea să se încadreze în aceste limite, România fiind una din ţările care a constatat că are resurse să se încadreze fără un efort deosebit în limitele prognozate”, a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a plecat ieri dimneaţă la Bruxelles. Şeful statului a declarat, pe aeroportul Henri Coandă, că pe agenda Consiliului European se află şi discuţia despre reducerea birocraţiei în instituţiile europene. De asemenea, Traian Băsescu a mai spus că se vor evalua obiectivele strategiei “Lisabona”, strategie care are drept scop consolidarea pieţei interne şi competitivitatea Uniunii Europene în sistemul global.

Ţara noastră a fost prezentă, pentru prima oară, la o reuniune de acest gen în calitate de stat membru al Uniunii Europene.

Principalul subiect de dezbatere a fost politica energetică a Uniunii Europene, inclusiv utilizarea ei ca instrument pentru controlul schimbărilor climatice. Pe agenda reuniunii de la Bruxelles a mai figurat relaţia transatlantică, în perspectiva Summit-ului Uniunea Europeană-SUA, din 30 aprilie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !