Sătenii din Fizeş sunt izolaţi de noroaie

2Comentarii
Sătenii din Fizeş sunt izolaţi de noroaie
Drumurile sunt de coşmar într-o localitate din judeţul Caraş-Severin. În satul Fizeş, drumurile sunt acoperite de un strat gros de noroi, prin care nu poate trece nici o maşină. Oamenii îşi ţin maşinile în curte încă de astă vară, pentru că nu le mai pot scoate din cauza nămolului.

Aceştia se tem să nu se îmbolnăvească, pentru că nici o salvare nu ar putea ajunge la casa lor. Singurul mijloc de transport care poate înainta prin noroi este căruţa.
Drumurile din Fizeş nu au fost niciodată prea bune, dar situaţia s-a agravat în această toamnă, când primăria a încercat să facă reparaţii. A săpat două şanţuri de-o parte şi de alta a drumului, iar pământul scos l-a pus în mijloc., iar după prima ploaie, drumurile au devenit un dezastru.

Nu doar drumurile din localitate sunt o problemă. Satul e legat de şoseaua Reşiţa-Timişoara de un drum judeţean plin de gropi. Pentru că şoferii autobuzelor nu au curaj să intre pe aici, mulţi săteni şi-au pierdut slujbele din Timişoara.

Primarul are o soluţie pentru reparaţia drumurilor. Dar nu ştie când o va pune în practică. “Aducem la cunoştinţă că se vor aloca fonduri speciale din partea Guvernului, pentru infrastructura drumurilor stradale, iar infrastructura, banii, dacă vor veni, dacă se vor aloca Berzoviei, toţi vor fi duşi în satul Fizeş”, spune Aurel Luca, primar Berzovia.

Până atunci, sătenilor din Fizeş nu le rămâne decât să umble prin noroi. În ziua alegerilor pentru parlamentul european, majoritatea localnicilor nu au fost la vot, din cauza nămolului.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor