Studenţii români preferă să lucreze în ţară

Reactualizat la:
Studenţii români preferă să lucreze în ţară
BUCUREŞTI – Majoritatea studenţilor români îşi doresc să lucreze în România după terminarea facultăţii demonstrează studiul de responsabilitate socială “Believe in U”, realizat pe un eşantion de 300 de studenţi din Bucureşti.

Cercetarea a cuprins un set de întrebări adresate studenţilor din cele mai importante universităţi din Bucureşti aparţinând atât învăţământului de stat (77%), cât şi celui privat (23%). Potrivit studiului comandat de Arctic, principalele avantaje la care aspiră tinerii la început de carieră sunt pachetul salarial avantajos şi oportunităţile de promovare şi dezvoltare profesională.

“Odată cu integrarea în Uniunea Europeană şansele şi perspectivele tinerilor cu privire la oportunităţile profesionale cresc, tocmai de aceea considerăm că un start bun este esenţial pentru începerea unei cariere de succes”, a declarat directorul general Arctic, Ugur Kayali. În opinia sa, tinerii români sunt mult mai ambiţioşi decât cei pe care i-a întâlnit în America şi în alte părţi ale Europei, tocmai pentru că viaţa în România nu este la fel de simplă.

Potrivit studiului, cei mai mulţi dintre studenţi (71%) preferă companiile private, principalele domenii de interes fiind marketingul (16%), resursele umane (13%), informatica (13%) şi publicitatea (11%). Cei mai mulţi studenţi (89%) folosesc internetul pentru căutarea unui loc de muncă.

Programul “Believe in U” se va desfăşura până în luna mai prin organizarea unor seminarii în universităţile ASE, SNSPA, Politehnica Bucureşti, Universitatea din Bucureşti, Academia de Ştiinţe Agronomice, Universitatea Dimitrie Cantemir şi Universitatea Valahia din Târgovişte. Partenerii programului au fost companiile For People şi Tynovace.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase