0,8 kg aur confiscat

0,8 kg aur confiscat
Comisarii Gărzii Financiare Bihor au controlat în octombrie bijuterii, case de amanet şi alte firme cu obicet de activitate prelucrarea şi comercializarea aurului, argintului, platinei etc.

Astfel, în urma verificărilor, două societăţi au fost găsite în neregulă, verificările soldându-se cu confiscări de metale preţioase şi amenzi substanţiale.

Călin Gal, comisarul-şef al Gărzii Financiare Bihor a precizat că SC Ilex SRL Oradea nu avea acte justificative de provenienţă pentru aproximativ 0,5 kg de aur, cantitate care a fost confiscată. Totodată, firma a fost sancţionată contravenţional cu suma de 37.000 lei (370 de milioane de lei vechi)

Pentru cauze asemănătoare, comisarii financiari au reţinut în vederea confiscării 0,3 kg de aur de la SC Mari IFN Oradea, amendând-o şi cu 34.500 de lei.

În altă ordine de idei, clienţii care doresc să verifice autenticitatea sau numărul de karate al bijuteriilor de aur sau diamant se pot adresa şi Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului prin intermediul Oficiului Judeţean Bihor. Taxa pentru veirifcarea unei verighete este  de doar 3,9 lei iar pentru un lănţişor de 5,9 lei.

De asemenea, experţii ANPC mai verifică dacă bijuteriile din metale preţioase nu sunt umplute cu metale grele (plumb, cositor etc.), ei depistând în ultima perioadă mai multe cazuri de acest gen îndeosebi la case de amanet din Bucureşti sau alte oraşe mari.

Mai reamintim că şeful Inspectoratului Poliţiei Judeţului Bihor, comisar şef Liviu Popa a recomandat, cu ocazia unor tentative de jaf, ca societăţile care se ocupă de obiecte de valoare mare să-şi instaleze sisteme de alarmă corespunzătoare şi să asigure securitate în manevrarea valorilor.

 

  • Trei exchange-uri orădene prădate de profesionişti
  •  

    Cristian Horgos    0Comentarii

    Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

    inca 1000 caractere ramase