1.050.000 euro pe proiect pentru dezvoltari pomicole

De Simona Drimbău
Reactualizat la:
1.050.000 euro pe proiect pentru dezvoltari pomicole
© 12074940 - peach orchard
Prin această submăsura beneficiarii pot obţine până la 1.050.000 euro pe proiect, sprijin ce urmăreşte creşterea competitivităţii exploataţilor pomicole, înfiinţarea sau extinderea unităţilor de procesare, dotarea cu utilaje sau echipamente specializate, înfiinţarea sau extinderea de suprafeţe pomicole.

Principalele obiective ale acestei submăsuri sunt creşterea competitivităţii în sectorul pomicol, creşterea calităţii produselor obţinute, diversificarea producţiei şi îmbunătăţirea performanţei generale a exploatării agricole. De asemenea, se urmăreşte şi creşterea valorii adăugate a produselor prin procesarea lor la nivel de fermă şi comercializarea lor directă, de către producători.

Reducerea costurilor de producţie este un alt obiectiv major al acestei submăsuri, iar în acest sens se propune utilizarea şi producerea energiei din surse regenerabile, pentru orice operaţiune din cadrul fermei.

Beneficiari

Pentru a beneficia de sprijin persoana/entitatea solicitantă trebuie să aibă statutul de: persoană fizică autorizată (în cadrul fermierilor individuali) sau de intreprindere individuală, intreprindere familială, societate în nume colectiv (SNC), societate în comandită simplă (SCS), societate pe acţiuni (SA), societate în comandită pe acţiuni(SCA), societate cu răspundere limitata(SRL) sau societate comercială cu capital privat.

De asemenea, pentru a putea fi declarat eligibil, beneficiarul trebuie să deşfăşoare activităţi economice sub formă de intreprindere individuală, intreprindere familială, PFA, sau persoană juridică română. Pe tot parcursul implementării proiectului, beneficiarul trebuie să dispună de surse financiare stabile şi suficiente dar şi să acţioneze în nume propriu.

Pentru fermele mici, sprijinul reprezintă 50% din totalul cheltuielilor eligibile, însă nu poate depăşi 100.000 euro pentru achiziţiile simple, 300.000 euro pentru investiţiile în activitatea de producţie, (utilaje, înfiinţare, reconversie etc.) şi 450.000 euro pentru investiţiile care conduc la un lanţ alimentar integrat (producţie, procesare şi comercializare).

Pentru fermele medii, intensitatea sprijinul este de tot 50% însă valoarea maximă suportată se dublează, pentru fiecare din categoriile de investiţii menţionate anterior.

Fermele mari sau formele associative pot beneficia de 1.050.000 euro prin această submăsură, suma oferită pentru investiţiile care conduc la un lanţ alimentar integrat, la nivelul exploataţiei agricole (producţie, procesare, comercializare).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !