1.500 euro/an pentru micii agricultori

De Simona Albinaru
1.500 euro/an pentru micii agricultori
305 fermieri bihoreni au depus dosare de finanţare în cadrul Măsurii 141 – Sprijinirea fermelor agricole de semi – subzistenţă.

Aceştia pot să obţină 1.500 de euro pe o perioadă de cinci ani.

„ Termenul limită de depune a proiectelor este data de 29 iunie”, a precizat Octavian Avrămuţ, reprezentantul Compartimentului Dezvoltare Rurală Judeţean Bihor.

Obiective specifice şi operaţionale

Măsura 141 – Sprijinirea fermelor agricole de semi – subzistenţă se încadrează în Axa I – Creşterea competitivităţii sectoarelor agricol şi forestier” şi are ca obiectiv general creşterea competitivităţii exploataţiilor agricole în curs de restructurare pentru facilitarea rezolvării problemelor legate de tranziţie, având în vedere faptul că sectorul agricol şi economia rurală sunt expuse presiunii concurenţiale a pieţei unice. Obiectivele specifice ale măsurii se referă atât la creşterea volumului producţiei destinate comercializării pentru ca fermele de semi-subzistenţă să devină viabile economic, cât şi diversificarea producţiei în funcţie de cerinţele pieţei şi introducerea de noi produse. Obiectivele operaţionale se referă la asigurarea sprijinirii veniturilor necesare în perioada de restructurare a fermelor de semi-subzistenţă pentru o mai bună utilizare a resurselor umane şi a factorilor de producţie. Beneficiarii acestei măsuri sunt persoanele fizice în vârstă de până la 62 de ani, neîmpliniţi la data depunerii cererii de finanţare, care desfăşoară activităţi economice şi a căror exploataţie agricolă are o dimensiune economică cuprinsă între 2 şi 8 UDE (unitatea de dimensiune economică).

Aceasta este ultima sesiune din PNDR în care mai pot fi accesate fonduri pe Măsura 141, pentru sprijinirea fermelor de semisubzistenţă. Cererile se depun Compartimentul Dezvoltare Rurală. Judeţeană Bihor care funcţionează în clădirea Direcţiei pentru Agricultură Bihor.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !