1 iunie cu poliţişti, la Orăşel

De Otilia Șandor
1 iunie cu poliţişti, la Orăşel
De 1 iunie, polițiștii bihoreni invită copiii la Orășelul Copiilor, pentru a sărbători împreună ziua copilăriei.

Între orele 11:00 – 14:00, în contextul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Copilului, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, cu colegi de la Biroul Poliţiei de Proximitate şi poliţiştii Serviciului Rutier vor organiza o serie de concursuri pe teme de educaţie rutieră, siguranţă pe Internet, desene pe asfalt, expoziţii de desene cu tematică preventivă şi concursuri de rebus. La un stand instalat la Orăşel, vor fi împărţite diverse materiale informativ – preventive, destinate atât copiilor, cât şi părinţilor şi bunicilor care vor fi prezenţi la activităţile organizate de poliţiştii bihoreni.

Concursuri

Concursul „Desenăm, ne jucăm, circulație învăţăm!” va fi organizat pentru copiii cu vârste între 5 – 10 ani, în cadrul căruia participanții vor ilustra cu creta pe asfalt noțiuni specifice circulației rutiere. La concursul de educație rutieră „Siguranţă pe două roţi”, organizat pentru copiii cu vârsta între 7- 14 ani, se va decerna titlul de „Polițist pentru o zi”. Competiţia va avea două probe: teorie – cu un chestionar cu 10 întrebări și o probă de parcurgere unui traseu într-un parc școală.

Alt concurs este destinat copiilor între 10- 14 ani. Competiţia aceasta are teme preventive, cu descifrarea unor cuvinte „cheie ”, cu întrebări din domeniul prevenirii criminalității. Concursul preventiv “Cum să fiu în siguranță”, se adresează elevilor din ciclul primar şi constă în completarea unui chestionar cu 10 întrebări din patru domenii preventive, respectiv siguranța pe Internet, prevenirea victimizării, prevenirea accidentelor rutiere, răspunderea penală a minorilor.

Tot la Orăşelul Copiilor, poliţiştii îşi vor prezenta parte din tehnica din dotare (motocicleta de serviciu și o maşină poliție inscripționată).De reţinut că marți, 31 mai poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității se întâlnesc cu copiii de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea, pentru a-i informa despre potenţiale pericole la care ar putea fi expuşi în diverse situații de risc şi furnizarea de soluţii, prin metode educative specifice vârstei lor. Activitățile preventive de aici,tot în cinstea Zilei de 1 Iunie, vor fi finalizate cu un concurs de desene și un concurs de desene pe asfalt.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !