10 ani de cercetasie oradeana

In Cetatea Oradea începe vineri sarbatoarea de deschidere a anului cercetasesc. Organizatia Nationala Cercetasii României – Centrul Local Oradea, neguvernamentala si non-profit, organizeaza cu aceasta ocazie un camp cercetasesc.

„Camp” este denumirea pe care noi, cercetasii, o folosim pentru a ne referi la taberele cu cortul din cadrul Cetatii, deasupra bastionului Bethlen.
De aceasta data, vom avea bucuria de-a deschide cel de-al zecelea an de existenta a cercetasiei oradene, de-a aduce împreuna cercetasi vechi si noi în primul camp cercetasesc care se desfasoara în oras! Programe si activitati

La zece ani de la înfiintare, Centrul Local Oradea a educat si a pregatit pentru viata zeci de tineri oradeni, a desfasurat programe si activitati în tot judetul, a depus eforturi pentru protejarea naturii în Oradea si în special în zona montana a judetului Bihor, a avut reprezentanti la cele mai importante evenimente cercetasesti din tara si din lume, reusind astfel sa creeze o traditie a cercetasiei oradene.

Deschiderea oficiala a campului va avea loc mâine, ora 9:00, iar închiderea va fi duminica, ora 10:00. Vor lua cuvântul unii dintre cei mai vechi membri ai cercetasiei oradene.
Activitatile de instalare a campului si sosirea participantilor vor avea loc în aceasta seara, iar vineri se vor desfasura sase ateliere pe diferite teme si în diferite locatii din oras. La acest program vor participa circa 100 de cercetasi din mai multe centre locale ale organizatiei (Cluj, Arad, Dej, Târgu Mures), copii, tineri si adulti, între 7 si 30 de ani.

Dorim sa invitam la activitatile de sambata, 8 octombrie, începând cu ora 9:30, copii si tineri din Oradea care vor sa vada cum se desfasoara o tabara de cercetasi si sa ia parte la activitatile propuse de noi. Dintre acestea mentionam: traseul cu indicii „Cauta comoara” prin oras, realizarea de constructii specific cercetasesti din lemn si sfoara, descoperirea Cetatii Oradea si a istoriei ei, pictura, împletituri si noduri, cântat la chitara (seara).

Persoana de contact: Adrian Suhanea, tel. 0740/251.898 (tot timpul), respectiv 0359/401.245 (pâna vinerii dupa-masa) sau adrian@studio01.ro.

Seres Monica