10 decembrie – Ziua ANOFM

ORADEA – Data de 10 decembrie marchează, de nouă ani încoace, Ziua Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Potrivit lui Ionel Muscalu, preşedintele agenţiei, anul 2007, anul integrării României în UE, este şi cel în care rata şomajului în ţara noastră a înregistrat cel mai scăzut procent, cu puţin peste 4%. De asemenea, prin Programul de ocupare a forţei de muncă al ANOFM au fost încadrate peste 440 de mii de persoane.

În Bihor

Ziua ANOFM a fost marcată şi la AJOFM Bihor. În cadrul unei conferinţe de presă, organizată, luni, la sediu, conducerea agenţiei judeţene a evidenţiat relizările din acest an. Nereuşitele, puţine câte au fost, au fost punctate şi ele. „Cu o rată a şomajului de 2,7%, cu mult sub media pe ţară, judeţul Bihor se plasează printre primele judeţe. În prezent, la noi sunt înregistrate 7.720 de persoane în căutarea unui loc de muncă. 3.101 dintre acestea sunt femei. Numărul şomerilor neindmnizaţi este de 5.767 de persoane”, a specificat Dorel Drăghici, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Pe de altă parte, în primele zece luni din 2007 au fost încadrate în muncă 5.596 de persoane, 35% dintre acestea prin implementarea măsurilor active. Numărul persoanelor consiliate a crescut, de asemenea cu 110%.

„Se evidenţiază măsurile care au avut un impact ridicat creşterii gradului de ocupare cum ar fi subvenţionarea locurilor de muncă (739 de persoane ceea ce reprezintă 38,5% din totalul persoanelor încadrate) şi informarea şi consilierea profesională (848 de persoane)”, a precizat directorul AJOFM Bihor.

În ceea ce priveşte absolvenţii, numărul celor încadraţi este, la finele lunii octombrie 2007, de 645 de persoane: 345 cu subvenţionare locurilor de muncă şi 300 fără subvenţionarea locurilor de muncă.

La capitolul nerealizări, Dorel Drăghici a amintit numărul mic al încadrărilor din rândul persoanelor care au mai puţin de trei ani până la pensie precum şi numărul redus al agenţilor economici care au solicitat organizarea cursurilor de recalificare pentru proprii angajaţi.

Oricum rezultatele agenţiei judeţene se încadrează la „foarte bine”, la toţi indicatorii, lucru ce trebuie consemnat însă şi la analiza care urmează să aibă loc în aceste zile la Sibiu.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !