10 pușcăriași și-au căutat de lucru

De Otilia Șandor
Penitenciarul, pentru locuri de muncă
Penitenciarul, pentru locuri de muncă - © Foto: Penitenciarul Oradea
La Bursa locurilor de muncă organizată zilele trecute de către Agenția Forței de Muncă Bihor, la Sala Sporturilor „Antonio Alexe” Oradea au participat și 10 persoane private de libertate din Penitenciarul Oradea.

Deținuții participanți execută pedeapsa în regim deschis în cadrul Penitenciarului Oradea și se află în ultima perioadă de executare a pedepsei și în apropierea termenului de analiză în comisia de propuneri pentru liberare condiționată, a explicat Adina Bîrda, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea.

Ea a detaliat că obținerea unui loc de muncă după liberare reprezintă un pas extrem de important în procesul de reinserție socială a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate:

„Experiența ne demonstrează că o modalitate eficientă de a fixa cunoștințele teoretice acumulate pe perioada detenției o reprezintă punerea în aplicare a informațiilor asimilate prin exersarea relaționării directe cu angajatorii și participarea efectivă la Bursa locurilor de muncă”.

În acest fel, reprezentanții Penitenciarului Oradea consideră că scopul activității este acela de promovare în rândul deținuților a ofertelor locurilor de muncă vacante puse la dispoziție de către operatorii economici, în vederea identificării oportunităților de angajare după liberare.

Ofertă de joburi și de la Penitenciar

Tot în cadrul evenimentului desfășurat în incinta Sălii Sporturilor Oradea, Penitenciarul Oradea a prezentat oferta educațională a Administrației Naționale a Penitenciarelor pentru anul 2019, pentru cei ce doresc să îmbrățișeze cariera de ofițer sau subofițer.

Carieră la Penitenciar

Administrația Națională a Penitenciarelor pune la dispoziția absolvenților de liceu cu diplomă de bacalaureat, doritori de a urma o carieră de ofițer sau subofițer în cadrul sistemului penitenciar, sesiunea 2019, locuri în următoarele instituții de învățământ:

· Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti – pentru ofiţerii de penitenciare (durată de studii – 3 ani);

· Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” Bucureşti – pentru ofiţerii specialişti din domeniul securităţii şi informaţiilor şi din domeniul psihologie – informaţii (durată de studii – 3 ani);

· Universitatea de Apărare „Carol I” București – specializare logistică;

· Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare din Târgu Ocna, pentru agenţii de penitenciare (durată de studii – 1 an);

· Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” – pentru agenţi cu specializările auto, tehnică de comunicaţii, operare şi mentenanţă echipamente informatice, construcţii şi bucătari (durată de studii – 2 ani).

Persoanele admise în cadrul acestor instituții beneficiază de principalele avantaje:
– soldă lunară pe timpul studiilor;
– gratuitate la cazare, masă, echipare, cursuri şi asistenţă medicală;
– vor avea asigurat un loc de muncă stabil după absolvire;
– vor avea condiţii de salarizare decente.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !