100 de ani de cercetăşie

1Comentariu
100 de ani de cercetăşie
ORADEA – Cercetaşii de pe tot globul se vor reuni în perioada 27 iulie – 8 august la Chelmsford, Anglia, pentru a sărbători pe data de 1 august 100 de ani de când fondatorul cercetăşiei, Lord Robert Baden-Powell, a realizat prima tabără a cercetaşilor pe insula Brownsea.

La fiecare patru ani, cercetaşii organizează câte o jamboree, o întâlnire internaţională, iar în acest an evenimentul va ajunge la cea de-a XXI-a ediţie, având ca motto „O lume, o promisiune”.
Organizatorii evenimentului se aşteaptă ca numărul participanţilor să depăşească 40.000 de tineri cu vârsta între 14 şi 18 ani, selectaţi din cei 28 milioane de cercetaşi din toată lumea, din peste 150 de ţări în care aceştia activează.

Din cei 12 reprezentanţi români, cinci sunt orădeni, iar Radu Seuche, cercetaş orădean, face parte din grupul organizatorilor evenimentului. Ioana Anca Urdea, reprezentant al cercetaşilor din Oradea şi cea care s-a ocupat timp de trei luni de pregătirea tinerilor români pentru jamboree, spune că organizarea pentru eveniment s-a realizat în interiorul patrulei, tinerii pregătindu-se pentru a face faţă tuturor provocărilor întâlnirii.

Ei au primit informaţii care ţin de la cultura cercetăşiei pâna la sfaturi practice legate de organizarea bagajului. Negru Raluca, din Oradea, în vârstă de 17 ani, va reprezenta cu mândrie România, ea fiind purtătoarea de cuvânt a ţării noastre.

Daruri pentru pace

Dintre activităţile care vor avea loc în cadrul evenimentului sunt activitaţi pe apă, activităţi realizate la centre de vârstnici, recondiţionări de clădiri, amenajarea unei căi ferate, refacerea unei păduri. Discuţiile tematice nu pot lipsi, însă pentru a suprapune culoarea locală peste internaţionalismul întâlnirii, acestea vor avea loc în simbolurile englezeşti, autobuzele cu etaj. Fiecare ţară îşi va amenaja un stand de prezentare cu simboluri şi elemente naţionale. Reprezentanţii fiecărei ţări au organizat câte un proiect sub denumirea „Gifts For Peace” („Daruri pentru pace”), care va fi prezentat celorlalţi participanţi la întâlnirea din Anglia.

Denise Strete1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor