100 de terenuri pentru tineri

1Comentariu
100 de terenuri pentru tineri
Primele fundaţii au început să apară deja în cartierul tinerilor din Sălard. Proiectul a fost demarat în urmă cu un an. „Eu am avut un vis în care, la început, nu a crezut multă lume. Cei din jurul meu îmi spuneau că sunt un visător, spune Nagy Miklos, primarul de Sălard.

Am făcut demersuri pentru atribuirea a 50 de locuri de case pentru tineri. Lumea îmi spunea că sunt prea multe 50 de locuri în Sălard. Cine o să construiască 50 de case?” Solicitări multiple

Primarul a încercat să-şi pună visul în aplicare, iar reacţia tinerilor a surprins pe toată lumea. După ce a dezmembrat terenurile, primarul a făcut publicitate în sat viitorului cartier.

„Din prima zi am avut 50 de cereri. A doua zi au fost depuse încă 100 de cereri. Toată lumea voia pământ, aşa că a trebuit să-i refuzăm pe unii tineri”, spune primarul. În primul rând au fost refuzaţi cei ai căror părinţi deţineau teren.

„ Au venit apoi tinerii şi au spus că sunt în stare să-şi cumpere teren. Am făcut licitaţie şi am vândut terenul la preţ modic, 100 de milioane un loc de casă”, povesteşte Nagy Miklos. Toţi banii obţinuţi din vânzarea terenurilor au fost investiţi în noua clădire a căminului cultural, ce va fi inaugurată la 1 iulie 2006.

Statistică tristă

Sălardul figura la ultimul recensământ cu 4.188 de locuitori. „Dar cifra nu mai este actuală, fiindcă la noi se nasc foarte mulţi copii”, spune primarul de Sălard. Nagy Miklos susţine că s-a gândit la proiectul cu locuinţele în scopul de a-i determina pe tineri să rămână în sat.

„Este o statistică tristă, sute de tineri au plecat de la sat la oraş şi din sat în străinătate fiindcă nu-şi găseau locul”, susţine şeful Primăriei Sălard. Pe lângă locuri de casă, administraţia comunei investeşte în crearea de locuri de muncă, dar şi în locuri de distracţie.

În urmă cu două săptămâni, la Sălard a fost deschisă o şcoală-atelier pentru viitorii croitori. La capitolul distracţie stau mărturie locurile de joacă pentru copii, în valoare de o jumătate de miliard de lei, şi noul cămin cultural.

Veronica Bursaşiu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor