1000 de bihoreni, gata sa piarda ajutoarele

1000 de bihoreni, gata sa piarda ajutoarele
Beneficiarii de indemnizaţii sociale riscă să le piardă, dacă nu-şi plătesc impozitele locale.

Proverbul românesc: „La omul sărac, nici boii nu trag” este pe care să se adeverească încă o dată. 827 de bihoreni: 244 de beneficiari de ajutor social şi 583 de beneficiari de alocaţie pentru susţinerea familiei riscă să-şi piardă aceste drepturi fiindcă nu şi-au achitat taxele şi impozitele către primării în anul 2011. La aceştia se adugă încă 250 de beneficiari de indemnizaţii pentru creşterea copilului.

Potrivit informaţiilor primite de la Simona Vesa, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Bihor, în Bihor sunt în această situaţie 1.077 de persoane. „Suspendarea drepturilor pentru beneficiarii care nu şi-au achitat contribuţiile legale faţă de bugetul local se face începând cu luna februarie 2012, pentru o perioadă de maxim cinci luni. În această perioadă în cazul achitării contribuţiilor, plata beneficiilor de asistenţă socială se va realua, inclusiv pentru perioada de suspendare”, a precizat Simona Vesa.

Peste 1.000 de bihoreni riscă să piardă venitul minim garantat, indemnizaţia pentru creşterea copilului şi alocaţia de susţinere a familiei. Este vorba despre beneficiarii acestor stimulente care nu şi-au plătit obligaţiile legale faţă de bugetul local pentru bunurile pe care le au în proprietate.

Potrivit informaţiilor primite de la Simona Vesa, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Bihor, în Bihor sunt în această situaţie 1.077 de persoane: 244 de beneficiari de ajutor social, 583 de beneficiari de alocaţie de susţinere a familiei şi 250 de beneficiari ai indemnizaţiei pentru creşterea copilului şi stimulentelor de inserţie pentru persoanele care realizează venituri suplimentare supuse impozitului pe venit.

Suspendare

„Suspendarea drepturilor pentru beneficiarii care nu şi-au achitat contribuţiile legale faţă de bugetul local se face începând cu luna februarie 2012, pentru o perioadă de maxim cinci luni. În această perioadă în cazul achitării contribuţiilor, plata beneficiilor de asistenţă socială se va realua, inclusiv pentru perioada de suspendare”, a precizat Simona Vesa. Neplata contribuţiilor în termen de cinci luni va conduce la încetarea drepturilor.

Pentru beneficiarii de ajutor social, respectiv alocaţie de întreţinere a familiei, suspendarea se face de către primar. „Suspendarea dreptului la indemnizaţie pentru creşterea copilului se face prin decizia Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială bihor, în baza situaţiei transmise de către primari, aşa cum se prevede în art. 38 din OUG 111/2010”, a explicat directorul executiv al AJPIS Bihor.

D.B.

 

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !