1.000 de case se vor încălzi pe biogaz

2Comentarii
1.000 de case se vor încălzi pe biogaz
CEFA – Biogazul produs la Cefa ar putea încălzi o parte din comună cu energie neconvenţională. Biogazul este un amestec de gaze combustibile care se formează prin descompunerea substanţelor organice în mediu umed şi lipsă de oxigen, iar componenta de bază este metanul.

Pentru prima dată, biogazul a fost extras din gazele de mlaştină. „Materia primă folosită este materialul biodegradabil, de la frunze, gunoaie, până la pământ. Biomasa este materia primă la formarea biogazului. Din produsele secundare rezultă apă caldă la 90 de grade.

Conform concluziilor specialiştilor, aceasta ar însemna că se pot încălzi 1.000 de case”, spune primarul Sorin Roman. Pentru a se putea produce biogaz din gunoaie, acestea trebuie colectate selectiv. Potenţialul energetic al gunoaielor din România se ridica la aproximativ 800 GWh anual, echivalentul a 1,5% din consumul naţional de energie electrică. Această cantitate de energie ar fi suficientă pentru alimentarea unui numar de 320.000 de locuinţe timp de un an întreg, susţin specialiştii.

Veronica Bursasiu2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor