1000 de copii se pregătesc de concurs

De Otilia Șandor
1000 de copii se pregătesc de concurs
Cea mai amplă competiţie de dans de societate şi sportiv e în pregătiri.

Cea mai mare competiţie de dans de societate şi sportiv, organizată de patru ani încoace la Oradea, se află în toiul pregătirilor. Aproape 1000 de copii de diferite vârste vor participa la Concursul naţional Feeling Dance, fie ca şi concurenţi, fie ca participanţi la un show special de dans sincron.

Vorbim de a patra ediţie a Cupei Feeling Dance, concurs în 21 mai a.c., organizat sub umbrela Federaţiei Române de Dans Sportiv şi a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor.
Nu mai puţin de 300 de copii de grădiniţă care fac dans cu instructori de la Feeling Dance vor transforma competiţia într-un show de zile mari prin executarea unui dans sincron, pregătit din timp.

Competiţia va reuni pe platforma special amenajată cu parchet conform standardelor de concurs, la Era Shopping City, competitori debutanţi (Open Basic) cu vârsta între 4 – 35 de ani. Vor fi evoluţii solo şi perechi, ca în anii precedenţi, la dans standard şi latino (pentru vârstele între 6 – 35 ani), jurizate de arbitri din toată ţara de la Braşov înspre partea de vest a ţării.

De altfel, la concurs s-au anunţat deja concurenţi din Bihor, Târgu-Mureş, Bistriţa, Cluj, Baia Sprie, Baia Mare, Satu Mare, Arad, Timiş, Reşiţa, Alba Iulia, Sibiu.

Noutăţi şi sprijin

Noutatea din acest an este că toţi competitorii, împărţiţi în 37 de categorii, indiferent de locul pe care se vor clasa, vor primi diplome, dar şi un tichet pentru distracţie la Aquapark din Băile Felix. Finaliştii vor fi răsplătiţi cu cupe şi medalii şi toţi participanţii, concurenţi dar şi cei 300 de copii de grădi ce vor executa sincronul – vor primi pachete cu dulciuri de la o firmă bihoreană, care sprijină competiţia an de an.

Investiţia pentru concurs se ridică la circa 30.000 lei, bani ce provin în proporţie de peste 90% din taxele de înscriere ale concurenţilor, iar restul din donaţii şi sponsorizări.
Autoritatea locală nu se va implica, se pare, nici în acest an pentru susţinerea financiară a dansatorilor, deşi Oradea dă an de an performeri de talie naţională. Singura instituţie publică ce sprijină, cu sumă modică (600 – 700 lei) competiţia, anual, e Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tinere, organizatorii concursului bucurându-se mult chiar şi de acest suport.

În aceste condiţii, speranţa pentru un sprijin material benefic derulării competiţiei rămâne în părinţii concurenţilor, care cunosc patroni de firme şi vor încerca să îi convingă să sprijine concursul.
Cei care doresc să facă donaţii sau sponsorizări au următoarele date: jurcut.cristian@feelingdance.ro şi cont al Asociaţiei Clubului Sportiv Feeling Dance0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !