1.000 de euro în agricultură în Anglia

1.000 de euro în agricultură în Anglia
ORADEA - Între 900 şi 1.000 de euro/lună, net, poate câştiga un român care doreşte să muncească în agricultură în Marea Britanie. Săptămâna trecută, în 21 şi 22 februarie, a avut loc, la Slobozia, „Bursa locurilor de muncă pentru persoanele care vor să muncească în agricultură în Anglia”, ne-a informat Dan Vaina, consilier Eures pentru Marea Britanie.

„Au fost prezenţi cinci reprezentanţi ai fermierilor din Marea Britanie, care au selectat 150 de persoane. Alte 47 de persoane au fost trecute în rezerva de date”, ne-a precizat Dan Vaina. Potrivit acestuia „bursa” poate fi considerată un succes, prin prisma numărului de participanţi, fiind prezenţi 377 de candidaţi, dintre care cinci din Oradea. „Condiţiile de bază au fost cunoaşterea limbii engleze şi experienţă în agricultură. Domeniile pentru care au fost selectate persoanele sunt: culesul de căpşuni, de mure, de zmeură, legumicultură, pomi fructiferi”, a explicat consilierul Eures.

Salarii şi condiţii

Cei care au fost selectaţi vor primi un salariu orar de 5,52 de lire brut. Asta în euro, înseamnă 1.362 de euro/lună. După plătirea impozitelor lucrătorii rămân cu 900 – 1.000 de euro în mână. Cazarea li se asigură gratuit în dormitoare comune, dar transportul trebuie să şi-l plătească singuri. „Contractele se încheie pe o perioadă de şase luni. După aceea românii pot să-şi găsească alt loc de muncă, dacă obţin permis de muncă, sau pot să revină acasă şi după trei luni să plece înapoi, dacă fermierii au fost mulţumiţi de munca lor”, a specificat Dan Vaina. Acesta a adăugat că englezii au fost impresionaţi de calitatea românilor prezenţi la „bursă” şi ca urmare ofertele următoare ar putea fi mai consistente.
Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !