100.000 de euro, îngropaţi în cimitir

3Comentarii
100.000 de euro, îngropaţi în cimitir
ORADEA - Aleşii locali au aprobat în ultima şedinţă a Legislativului local studiul de fezabilitate pentru modernizarea Cimitirului Municipal Rulikowski. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 336.500 lei, adică 90.000 euro.

Lucrarea are ca scop asigurarea accesului auto până la trei tone, precum şi cel pietonal în zona centrală a cimitirului, în condiţii civilizate, se arată în nota de fundamentare a RAPAS, regia ce administrează cimitirul. De asemenea, urmează să fie modernizate aleile din pământ bătut, înierbat. Acestea vor fi amenajate pe o lungime de 1.580 metri, cu o fundaţie din balast cilindrat de 15-20 cm, bordurare cu borduri mici din beton şi covor asfaltic de 4 cm.

 

Şase luni

De asemenea, vor fi reabilitate aleea principală a cimitirului şi cea perpendiculară, ce trece prin dreptul Capelei Orăşeneşti. Acestea prezintă fisuri şi tasări de fundaţie, urmând a fi reparate prin aplicarea unui covor asfaltic de 3 cm grosime şi refacerea totală a fundaţiei aleii principale, pe o suprafaţă de 12 mp. Lungimea totală a acestor alei principale ce urmează a fi reparate este de 1.416 m.

Se intenţionează şi amenajarea a 15 platforme asfaltate, poziţionate în diferite locaţii din incinta cimitirului. Pe acestea vor fi instalate containere, în care vor fi depozitate reziduurile menajere de pe morminte.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Carmen Cherteş, lucrările vor debuta la mijocul acestei luni, termenul de execuţie fiind de şase luni.

 

Calin Corpas3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor