10.000.000 lei pentru fermieri

10.000.000 lei pentru fermieri
Până la 30% din valoare creditului contractat de fermieri poate fi returnat de stat după rambursarea integrală.

Conturile a 36 de fermieri bihoreni au fost alimentate miercuri cu 10.000.000 lei. „Miercuri au fost efectuate plăţile restante pentru fermierii care beneficiază de sprijin financiar din partea Guvernului la Legea creditului agricol. Astfel, datoriile Direcţiei Agricole Bihor faţă de fermieri sunt zero la ora actuală”, a precizat Nicolae Hodişan, directorul executiv al Direcţiei Agricole Bihor.

În total suma datorată ferimerilor prin Legea 150 se ridică la 25.000.000 lei din care 15.000.000 au fost plătiţi în prima parte a anului.

Ajutor

Legea creditului agricol (150/2003) este un instrument care faciliteaza un ajutor din partea Guvernului, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale de a sprijini producătorii agricoli pentru înfiinţarea, întreţinerea şi recoltarea culturilor agricole sau pentru activităţi de natură zootehnică precum şi pentru aprovizionarea cu materii prime sau asigurarea culturilor şi a plantaţiilor împotriva efectelor dăunătoare.

Prin intermediul acestei legi, producatorii agricoli, persoane fizice sau juridice, după rambursarea creditului, primesc între 10-15% din valoarea creditului solicitat prin băncile comerciale, maximul permis fiind de 30%.

După ce se rambursează creditele, băncile dau clienţilor care au accesat aceste credite o dovadă din care rezultă rambursarea şi faptul că nu au depăşit niciodată temenele de plată. Pe baza acestei dovezi, unităţile agricole se adresează  Direcţiei Agricole şi primesc acel bonus care, potrivit legii poate fi de maxim 30% din valoarea creditului.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !