101 firme franceze au investiţii în Bihor

2Comentarii
101 firme franceze au investiţii în Bihor
ORADEA - Camera Franceza de Comerţ în România a organizat, miercuri , la Oradea, cea de-a noua ediţie a Forumului de afaceri franco-român. Parteneri ai evenimentului au fost Camera de Comerţ şi Industrie Bihor, Secţiunea Română a Consilierilor de Comerţ Exterior ai Franţei, Misiunea Economică a Ambasadei Franţei şi BRD Groupe Societe Generale.

Scopul discuţiilor găzduite de Hotel Continental Forum este întărirea relaţiilor franco-romane prin promovarea oportunităţilor de afaceri în judetul Bihor şi prin proiectele şi realizăriile de succes din zona nord-vest.

Au fost prezenţi preşedintele Camerei de Comert, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER), Dan Bedros, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bihor, Ioan Micula, oameni de afaceri, oficialităţi judeţene şi municipale.Aureleien Juliar reprezentant al misiunii economice a Ambasadei Franţei a vorbit despre investiţiile franceze în România, despre oportunităţile de investiţii şi proiectele de dezvoltare din Bihor, dar şi despre ceea ce el a numit „punctele negre” ale României din punct de vedere al investiţiilor.

Puncte negre

Provocările pe care investitorii străini care vin în România trebuie să le depăşească ţin de penuria de forţă de muncă, de faptul că populaţia este îmbătrânită, natalitatea e scăzută, tinerii au plecat în străinătate, dar şi de fidelizarea forţei de muncă şi de infrastructura rutieră slabă. Poate aspectul cu infrastructura proastă nu e atît de vizibil în Bihor, dar la Bucureşti e evident, cât despre autostrăzi, acestea lipsesc”, a spus Aurelien Juliard. Reprezentantul misiunii economice a Ambasadei Franţei a trecut la acest capitol şi folosirea fondurilor europene pentru dezvoltarea zonelor întârzâiate.

„Există o şansă însă pentru potenţialii investitori, faptul că există în Romnânia o creştere dinamică. Franţa este al treilea partener comercial al României. În 2007-2008 s-a constat o creştere a exporturilor Romîniei în Franţa şi o întărire a monedei . Comerţul bilateral merge bine, exporturile României către Franţa au fost de 500 milioane de euro, iar Logan este pe primul loc în cadrul acestor schimburi. Important e că exporturile României către Franţa şi UE încorporează şi valoarea adăugată”. Prezent la forum, preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor, Ioan Lucian a spus că în Bihor există 101 firme cu capital francez, „număr care recunosc că m-a impresionat , deoarece nu ştiam că sunt atâţia. Pot pune că oamenii de afaceri francezi sunt foarte discreţi şi de aceea vreau să-i invit să vină parteneri cu noi”.

Secţiunea „Poveşti de succes în regiune” a fost moderată de preşedintele CCIFER, beiuşanul Dan Bedros. S-a vorbit apoi despre oportunităţile de dezvoltare prin intermediul fondurilor europene. Directorul pentru Fonduri Europene BRD, Carmen Arhip, a vorbit despre „Rolul băncii în succesul proiectului dumneavoastră”, iar Victor Grigore, director consultanţă KPMG despre „Pregătirea dosarului de finanţare”.

Veronica Bursasiu

Taguri: , , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor