102 note de zece obținute de elevii bihoreni la Evaluarea Națională

De Alexandru Guiaș
1Comentariu
102 note de zece obținute de elevii bihoreni la Evaluarea Națională
S-au afișat rezultatele provizorii la examenul de Evaluare Națională din acest an.

Astfel, din totalul candidaţilor prezenţi, 68 au avut medii cuprinse între 1-1.99, 217 elevi au avut medii cuprinse între 2-2.99, 352 între 3-3.99 şi 499 au avut note între 4-4.99. De asemenea, s-au înregistrat 553 de candidaţi cu medii cuprinse între 5-5.99, 610 cu medii cuprinse între 6-6.99, 670 de elevi au avut medii între 7-7.99 şi 642 între 8-8.99. În urma datelor statistice înregistrate înainte de contestaţii, 471 de candidaţi au avut medii între 9-9.99 şi 5 elevi au obţinut media 10. În acest an s-au înregistrat 102 note de 10 (76 la Matematică, 25 la Limba şi literatura română, 1 la Limba şi literatura maternă). Rata de promovare a examenului de evaluare naţională, înainte de contestaţii, este 72,20%, în creștere cu 0,16% față de anul trecut (72,04%).

Elevi de 10

Cei cinci elevi orădeni care au obținut media 10 sunt: Alexandra Cinezan, Vlad Iustin Oieru, Ioana Teodora Popa (toți trei de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”), Doris Coralia Sălăgean (Liceul Teologic Penticostal „Betel”) și Nathasa Alessia Zaharia (Liceul Teologic Baptist „Emanuel”).

Am reușit să luăm legătura cu diriginții a două eleve care au avut media 10. Referitor la rezultatul obținut de eleva Ioana Teodora Popa, de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, diriginta sa, prof. Raluca Mica, ne-a declarat că „media de 10 nu face altceva decât să reflecte munca și seriozitatea Ioanei. O elevă apreciată și îndrăgită atât de colegi, cât și de profesori. Era o elevă care știa să îmbine timpul liber cu învățătura într-un mod practic și util. Mai bine-zis, știa că atunci când trebuie să învețe trebuie să lase la o parte timpul liber și se axa doar pe învățătură”.

Despre Doris Coralia Sălăgean, diriginta sa, Carmen Rusu (profesoară de matematică), ne-a spus: „Ne bucurăm foarte mult de succesul elevei noastre, Doris Coralia Sălăgean. Ea este o elevă de 10 în general, nu numai acum, la Evaluarea Națională. A terminat clasa a VIII-a cu media 10, iar pe tot parcursul său la gimnaziu a avut medii de 10 sau apropiate de nota maximă. Un detaliu poate mai neobișnuit pentru eleva noastră e faptul că nu e pasionată de calculatoare, așa cum sunt pasionați copiii de vârsta ei. Fiindu-i dirigintă și profesoară de matematică, pot să spun că media 10 nu e o întâmplare, având în vedere că limba și literatura română, precum și matematica, sunt pasiunile sale. Îi place să învețe foarte mult; atât la școală, cât și acasă face studiu aprofundat la cele două materii și nu numai”.

În ce o privește pe eleva Nathasa Alessia Zaharia, și despre ea am aflat de la surse din cadrul Liceului Teologic Baptist „Emanuel” că pe tot parcursul celor 4 ani de gimnaziu (clasele V-VIII) a fost o elevă cu medii de 10.

În acest an, la examenul de Evaluare Națională, în Bihor, din cei 4.214 elevi înscriși, 4.087 au fost prezenți, 127 absenți și niciun elev eliminat.

Candidaţii nemulţumiţi de rezultate au putut depune contestaţiile pe parcursul zilei de luni, între orele 16:00-20:00. Rezolvarea contestaţiilor se va face în perioada 27 – 29 iunie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în data de 30 iunie.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor