104.146 de fermieri selectați la controlul APIA

De Simona Albinaru
104.146 de fermieri selectați la controlul APIA
Suprafața agricolă ce face obiectul verificărilor este de 1.277.039 de hectare.

Pentru Campania 2017 au fost selectaţi la control un număr total de 104.146 fermieri în vederea verificării normelor de ecocondiţionalitate, a schemelor de sprijin în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic și 1.277.039 de hectare.

Fermierii sunt obligaţi în timpul controlului să permită accesul inspectorilor în cadrul exploatației controlate, să prezinte informaţii legate de obiectul controlului, să prezinte documente legate de obiectul controlului. Adică actele care dovedesc utilizarea legală a terenului agricol, inclusiv a terenurilor care conțin zone de interes ecologic, precum și a animalelor.

În cazul în care fermierul deşi notificat, nu poate fi prezent, acesta este obligat să împuternicească o altă persoană în baza unei declaraţii pe propria răspundere şi a unei copii după buletinul sau cartea de identitate a beneficiarului exploataţiei, documente care vor fi anexate dosarului de control.

Obligațiile APIA

În cazul în care controlul se execută în prezenţa fermierului, înainte de a realiza controlul, inspectorii sunt obligaţi să prezinte: autorizaţia pentru efectuarea controlului (legitimaţia individuală emisă de APIA central, ordinul de control). Aceştia trebuie să prezinte scopurile controlului, să facă referire la informaţiile asigurate în timpul informării fermierului cu privire la realizarea controlului (dacă fermierul a fost informat şi este prezent).

De asemenea, pot să solicite fermierului să îi arate unde sunt localizate parcelele, la faţa locului (sau pe hărţi), în cazurile speciale.

Pot să solicite informaţii în scris sau verbal cu privire la obiectul controlului, să inspecteze documentele corelate cu obiectul controlului şi să facă copii, extrase (în special atunci când fermierul participă la efectuarea controlului şi identifică pe teren parcela selectată pentru control, diferit faţă de identificarea făcută în cerere).

În cazul în care fermierul este nemulţumit de datele înscrise în Raportul de control, acesta are dreptul să întocmească şi să transmită contestaţie la Centrul judeţean/local APIA în termen de 30 de zile de la primirea raportului de control.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !