11 echipaje, la Ecochallenge

ORADEA – Sfârşitul săptămânii vine cu o provocare pentru elevii din clasele V-VIII. Sâmbătă se dă startul celei de-a şaptea ediţii a concursului Ecochallenge, o competiţie pe echipe, pe teme de protecţia mediului. În acest an s-au înscris 11 echipe, dintre care şase sunt din Oradea şi cinci din judeţ.

„Anul trecut am avut 17 echipaje. Am vorbit cu câteva profesoare care şi-au înscris elevii anul trecut şi care chiar au câştigat, dar au intervenit diferite probleme. De exemplu, este o clasă unde elevii au participat cu ajutorul unei profesoare suplinitoare, iar acum ar vrea să meargă dar nu mai au cu cine.

Poate au avut reţineri pentru că în acest an va fi în aer liber concursul”, ne-a spus Eleonora Mircescu, vicepreşedintele fundaţiei Ecotop Oradea, organizatorul evenimentului. Echipajele înscrise sunt formate din elevi ai şcolilor orădene „Andrei Mureşanu”, „Ioan Slavici”, „Dacia”, „Alexandru Roman”, „Avram Iancu” şi „Dimitrie Cantemir”. Celelalte instituţii înscrise sunt: Şcoala din Inand, Şcoala „Nicolae Bogdan” Vaşcău, Clubul Copiilor Aleşd, Şcoala Sântandrei şi Liceul „Nicolae Jiga” din Tinca.

Traseu prin oraş

Elevii vor avea de parcurs un traseu stabilit de către organizatori, pe parcursul căruia se află mai multe puncte de control, unde echipajele vor fi supuse la diferite probe. „Participanţii trebuie să aibă la ei: pelerină, un recipient cu apă potabilă, mâncare, hârtie şi un instrument de scris. Fiecare echipaj va trebui să aibă un nume desemnat dinainte, un blazon şi va trebui să compună o poezie sau un cântec care să-l reprezinte. Pornirea pe traseu a fiecarui echipaj va fi decalată cu 5 minute, interval în care echipajul care urmează a pleca îşi prezintă blazonul şi imnul”, ne-au transmis organizatorii.

Concursul va avea loc în data de 21 aprilie 2007, cu începere de la ora 9.00, pornirea făcându-se de la sediul Ecotop din Cetatea Oradea.

Monica Mateiu

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase