112 milioane de euro pentru impaduriri in Bihor

Împădurirea terenurilor, subvenţionată
Împădurirea terenurilor, subvenţionată
Banii pot fi folosiţi pentru împădurirea terenurilor agricole şi lucrări de prevenire a inundaţiilor.

Începând din 1 septembrie Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) primeşte cereri de finanţare pentru prima împădurire a terenurilor agricole (Măsura 221) şi pentru proiecte care prevăd lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii de prevenire şi de protecţie împotriva inundaţiilor (Măsura 125, Submăsura 125 c).

„În perioada 1 – 30 septembrie, OJPDRP primeşte cereri de finanţare pentru investiţii în Măsura 221 – Prima împădurire a terenurilor agricole. Solicitanţii au la dispoziţie pentru finanţarea proiectelor în acest domeniu, 99.537.781 de euro”,a spus Florian Vesa, directorul OJPDRP Bihor.

De asemenea, tot începând cu prima zi a lunii septembrie şi până la 31 octombrie se primesc proiecte pentru Măsura 125, Submăsura 125 c -Lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii de prevenire şi de protecţie împotriva inundaţiilor”. Fondurile nerambursabile disponibile pentru investiţiile aferente submăsurii 125 c sunt de 62.500.000 de euro.Din fondurile disponibile pentru ambele măsuri de investiţii, 20% reprezintă contribuţia Guvernului României de la bugetul de stat, iar 80% finanţarea Uniunii Europene.

Scop

Implementarea Măsurii 221 are ca scop îmbunătăţirea condiţiilor de mediu în spaţiul rural prin folosirea şi gospodărirea durabilă a terenurilor agricole prin împădurire. Măsura este destinată prevenirii pagubelor produse de factorii naturali dăunători, reducerii eroziunii solurilor, îmbunătăţirii capacităţii de retenţie a apei, creşterii calităţii aerului, producerii de biomasă, inclusiv masă lemnoasă de calitate, prin menţinerea sau creşterea biodiversităţii.Pentru Submăsura 125 c, fondurile pot fi solicitate de către comune şi Regia Naţională a Pădurilor Romsilva (RNP) pentru investiţii eligibile precum refacerea sistemului de diguri, a albiilor pâraielor, a bazinelor de acumulare, a structurilor de oprire a scurgerilor de apă. De asemenea, prin această submăsură, sunt finanţate şi investiţii în reţeaua de canale, a stăvilarelor cu rol de atenuare a viiturilor, consolidarea terenurilor cu risc de alunecări de teren, lucrări de desecare pentru eliminarea excesului de apă survenit în urma inundaţiilor, lucrări de corectare a torenţilor.

S.Al0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !