1.283 de locuri, în caminele studentesti

5Comentarii
1.283 de locuri, în caminele studentesti
Locurile în căminele studenţeşti vor fi distribuite după 21 septembrie.

Universitatea din Oradea dispune de 1.283 de locuri de cazare în cele patru caminestudentesti, din care 788 sunt în cele două cămine din campusul de pe strada Universităţii şi 495, în căminele de la „Înfrăţirea”.

Aceleaşi taxe

Taxele de cazare au rămas aceleaşi ca anul trecut. Un student care a intrat pe locurile subvenţionate de stat va avea de plătit pentru un loc, într-o cameră cu patru – cinci paturi, 80 de lei pe lună. Tariful creşte cu 30 de lei pentru camerele cu trei locuri. Cei care au intrat pe un loc cu taxă vor avea de plătit 140 de lei pe lună, pentru camerele cu patru, cinci locuri, respectiv 150 de lei, pentru o cameră cu trei locuri. La «Înfrăţirea» taxele sunt mai mici. Astfel, studenţii care au intrat pe locurile subvenţionate vor plăti 70 de lei/lună, iar cei care au intrat pe locurile cu taxă, 130 de lei.

Potrivit prorectorului responsabil cu problemele sociale din cadrul Universităţii din Oradea, Elena Bonchiş, studenţii se vor prezenta să-şi ia camerele în primire după 21 septembrie.
„Locurile au fost distribuite pe facultăţi. Cei care au fost admişi în prima sesiune au putut depune cereri până în 1 septembrie. Admişii din această sesiune trebuie să solicite cazare în momentul confirmării locurilor”, a precizat Elena Bonchiş.

Criterii

Comisia de cazare se va întruni astăzi pentru a stabili ultimele detalii legate de cazare.
Conform regulamentului de cazare al Universităţii din Oradea, comisia de cazare trebuie să ţină cont de performanţa academică a studenţilor. „La cazare se va lua în calcul media ponderată a ultimului an de studiu. În cazul studenţilor din anul I se va ţine cont de media de admitere în facultate”, a mai declarat Elena Bonchiş.

„De asemenea, noi trebuie să ţinem cont de situaţia socială a studenţilor, de cei care provin din centrele de plasament, de orfani, cazurile sociale, cazurile medicale grave”, a mai punctat Elena Bonchiş.

C.D.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor