136 de angajatori sanctionati de ITM Bihor

9Comentarii
136 de angajatori sanctionati de ITM Bihor
Au fost identificate 56 de persoane care munceau fără forme legale la 35 de angajatori.

În cadrul Campaniei naţionale „O zi pe săptămână”, efectuată de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor în domeniul relaţiilor de muncă, în luna septembrie 2010, au fost controlaţi un număr de 220 angajatori.

„Au fost sanctionati un număr de 136 angajatori, fiind aplicate un număr de 226 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 187.800 lei”, ne-a informat Simona Iancu, inspectorul-şef al ITM Bihor. Au fost identificaţi un număr de 35 angajatori care practicau munca fără forme legale de angajare, fiind depistate 56 persoane care lucrează fără forme legale de angajare. În acest sens au fost aplicate 33 de amenzi în valoare totală de 157.000 lei. Numărul deficienţelor constatate a fost de 2007, fiind dispuse măsuri pentru remedierea acestora.

Deficienţele

„Dintre deficienţele constatate amintim: neîncheierea contractelor individuale de muncă; neîntocmirea actelor de  modificare clauze existente în contractul individual de muncă; neîntocmirea corespunzătoare a foilor colective de prezenţă; nerespectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal; nerespectarea prevederilor legale cu privire la munca suplimentară; neîntocmirea fişei postului; neîntocmirea regulamentului intern; neplanificarea concediilor de odihnă”, a precizat Simona Iancu.

Alte deficienţe se referă la netrasmiterea REVISAL; nerespectarea prevederilor Legii 202/2002; nerespectarea prevederilor O.G.96/2003; neachitarea drepturilor salariale; nerespectarea prevederilor cu privire la munca prestată în zilele de sărbători legale şi nerespectarea prevederilor cu privire la munca de noapte.

D.B.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor