14 ani de România în NATO

De Crina Dobocan
14 ani de România în NATO
Universitatea din Oradea a găzduit, joi, conferința cu titlul #WeAreNATO ,,România în NATO – 14 ani”.

Manifestarea a fost organizată de Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene, Universitatea Oradea în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației Naționale, Centrul de Excelență NATO, în domeniul HUMINT din Oradea.

La eveniment au luat parte: rectorul Universității Oradea, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, viceprimarul Mircea Mălan, deputatul Dorel-Gheorghe Căprar, președintele Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională în Parlamentul României, Dragoș Manea, de la Ministerul Afacerilor Externe, care a vorbit pe tema „NATO azi”, cercetătorul științific Șerban Pavelescu, de la Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară din cadrul Ministerului Apărării Naționale (care a prezentat „Drumul parcurs de România către NATO: 1990-2004”), Iulian Berdilă, șeful Direcției Planificare Strategică din Statul-Major al Apărării („Armata României în misiuni NATO”) și col. Florin Tomiuc, directorul Centrului de Excelență NATO în domeniul HUMINT din Oradea.

Conferința a fost moderată de lect. univ. dr. Dorin Dolghi, de la Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene.
La final, participanții le-au pus întrebări celor din prezidiu și au avut loc discuții libere.

„Armata României, independent sau în cadrul Alianței, este capabilă, pregătită și în măsură să participe la întreg spectrul de acțiuni ale Alianței pentru descurajarea unor acțiuni ostile și apărarea teritoriului național sau aliat. În mediul nesigur de securitate de astăzi, Armata României demonstrează hotărârea și capacitatea de reacție pentru a-și asigura cetățenii de capacitatea de a-i proteja de amenințări externe”, a spus Iulian Berdilă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !