1,4 milioane pentru Colegiul „E. Gojdu”

1Comentariu
1,4 milioane pentru Colegiul „E. Gojdu”
RADEA – Oradea va beneficia, în acest an, de programul naţional de finanţare a unităţilor de învăţământ, a anunţat primarul Petru Filip. În judeţul Bihor urmează să se construiască patru campusuri şcolare, dintre care două în Oradea.

În urma unor discuţii avute cu ministrul Învăţământului, Mihail Hărdău, edilul-şef spune că are promisiuni ferme referitoare la investiţiile guvernamentale în Oradea. „Am discutat despre campusurile şcolare. Sunt două proiecte-cadru: unul pentru construirea unor campusuri noi şi celălalt pentru reabilitarea unor clădiri vechi, care ar putea primi această destinaţie.

Programul naţional este în valoare de 200 milioane de euro. În Bihor se vor face patru campusuri, din care două vor fi în Oradea”, spune Filip. Primarul susţine că un campus se va construi în strada Armatei Române, iar pentru celălalt, dorit în Rogerius, se caută acum un amplasament.

Bani pentru modernizare

Edilul-şef spune că Bihorul are alocaţi, de la Guvern, 177 miliarde de lei pentru 2007, bani din care se pregăteşte şi o intervenţie modernizatoare la clădirea Colegiului Naţional „Emanuil Gojdu”. „Pentru acest obiectiv se face o investiţie eşalonată multianual. În 2007 se vor investi 1 milion de lei veniţi de la Guvern şi 400.000 lei din bugetul local.

În 2008 dorim să finalizăm aceste lucrări, referitoare la faţade, interioare şi sala de sport. Sala nu poate fi una tipizată, pentru că imobilul «Gojdu» este o clădire monumentală reprezentativă pentru Oradea”, comentează primarul.

În urma retrocedărilor, Primăria a pierdut proprietatea imobilelor în care funcţionează Colegiul Economic „Partenie Cosma”, Liceul „Ady Endre”, Grupul Şcolar „Andrei Şaguna” şi Colegiul Sanitar „Vasile Voiculescu”.

Cristina Ghilea1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor