140 hectare de parc industrial

4Comentarii
140 hectare de parc industrial
ORADEA - De la investiţia de 35 milioane euro în 50 de hectare, discuţiile Municipalităţii cu CTP Invest s-au concretizat, în final, ieri, în plenul Legislativului local, în expunerea unui proiect de 200 milioane de euro, pentru un teren de 140 hectare de teren, plasate tot în zona centurii.

„Vorbim despre un parc tehnologic şi industrial, la Oradea”, a declarat în faţa aleşilor Cătălin Hanu, reprezentant pe România al firmei ceheşti cu acţionariat olandez.

Prezentându-şi firma, acesta a punctat că mizează pe diversitate economică în popularea parcurilor industriale pe care le construiesc pentru a le închiria producătorilor. „N-aş vrea să mă întreb cum ar fi Clujul, unde Nokia are 7.000 de locuri de muncă, dacă, la un moment dat s-ar ajunge la concluzia că telecomunicaţiile sunt dăunătoare sănătăţii şi telefoanele nu s-ar vinde. Nu vreau să mă gândesc ce s-ar întâmpla într-o comunitate care brusc, ar rămâne fără 7.000 de joburi”, exemplifică managerul în susţinerea ideii sale. „Dacă unuia-i merge rău, asta nu e neapărat la fel şi pentru cei din altă branşă”, crede Cătălin Hanu.

Pretenţiile investitorului

În contul parteneriatului, cehii vorbesc despre aducerea la Oradea de investiţii în cercetare şi industrie uşoară nepoluantă, despre ridicarea a 490.000 mp de clădiri, investiţii totale, la final, între 200 şi 400 milioane şi asigurarea a 50 de locuri de muncă pe hectar. „Aşteptăm de la Primărie să dea transport public, aducerea utilităţilor la limita de proprietate şi modificarea planului urbanistic astfel încât să putem construi parcul industrial în zonă”, au cerut reprezentanţii CTP.

Conform directorului Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO), Marcel Boloş, valoarea la care s-a ajuns în negocieri este de 21 milioane de euro. Investiţia, cu termen de implementare cuprins între cinci şi şapte ani, prevede că terenul intră în proprietatea CTP pe cinci parcele: se alocă o primă parcelă, firma-şi stabileşte planurile de investiţii pentru aceasta şi abia apoi se mută pe o alta. Mecanismul funcţionează ca o protecţie pentru Municipiu, care poate renunţa la colaborare dacă nu e mulţumită de prestaţia societăţii dar îl scuteşte şi pe investitor de plata impozitului pe terenul neocupat.

Expunerea de ieri a avut exclusiv rostul unei informări, pasul următor fiind un acord al aleşilor pentru ocuparea terenului de peste drum de Cimitir cu acest obiectiv.

Cristina Ghilea4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor