15.000 de euro pentru fermele mici

De Simona Drimbău
15.000 de euro pentru fermele mici
Submăsura 6.3 -Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici urmează a fi lansată în curând.

Bani nerambursabili pot fi accesați de fermierii care vor să își dezvolte fermele. Astfel prin intermediul submăsurii 6.3 -Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici pot solicita sprijin financiar fermierii care au drept de proprietate si/ sau drept de folosință pentru o exploatație agricolă care intră în categoria de ferma mică cu excepția persoanelor fizice neautorizate. Aceștia trebuie să acționeze în nume propriu, să aibă vârsta de cel puțin 18 ani împliniți la data depunerii Cererii de finanțare și să aibă studii minime de opt clase.

De asemenea, solicitanții trebuie să se încadreze în una din urmatoarele forme de organizare: persoană fizică înregistrată și autorizată sau societate cu răspundere limitată cu asociat unic/majoritar (majoritate absolută 50%+1).

Exploatația agricolă trebuie să aibă o dimensiune economică cuprinsă între 4.000 – 11.999 SO, să fie înregistrată ca microintreprindere ori intreprindere mică și să fie înregistrată de solicitant, în nume propriu sau sub formă de organizare eligibilă pentru accesarea sprijinului cu cel puțin 24 de luni înainte de solicitarea sprijinului prin intermediul submăsurii 6.3, în Registrul Unic de Identificare la APIA ori în Registrul Național al Exploatațiilor – ANSVSA, precum și la primărie în Registrul agricol.

Valoare

Ca și la majoritarea măsurilor derulate prin PNDR sprijinul public nerambursabil se acordă pentru o perioadă de maximum trei ani sau cinci ani pentru sectorul pomicol, și este de 15.000 de euro. Procentul de finanțare nerambursabilă este de 100%.
Sprijinul pentru dezvoltarea fermelor mici se acordă sub formă de primă în doua tranșe. 75% din cuantumul sprijinului la semnarea Deciziei de finanțare și 25% din cuantumul sprijinului se va acorda ăn funcșie de implementarea corectă a Planului de afaceri.

Acordarea sprijinului va fi proporțională cu gradul de indeplinire a Planului de afaceri.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !