15.000 de euro pentru fermele mici

De Simona Drimbău
15.000 de euro pentru fermele mici
Fermele mici pot obține 15.000 de euro prin Submasura 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici din cadrul PNDR 2014 – 2020.

Scopul investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este sprijinirea investițiilor pentru creșterea competitivității exploataților agricole prin dotarea cu utilaje și echipamente performante în raport cu structura agricolă actuală, precum și investițiile pentru modernizarea fermei și îmbunătățirea calității activelor fixe.

De acest sprijin pot beneficia fermierii care dețin în proprietate sau folosință o exploatație agricolă încadrată în categoria de fermă mică. Dimensiunea unei ferme mici este cuprinsă între 4.000 – 11.999 SO (valoarea producției standard).

Sprijinul nerambursabil de 15.000 euro se acorde în două tranșe. 75% din cuantumul sprijinului se dă la primirea deciziei de finanțare și 25% din cuantumul sprijinului în maximum 3 ani de la primirea deciziei de finanțare.

Pentru a fi eligibil pentru finantare prin sM 6.3, solicitanții trebuie de asemenea să fie înscriși la APIA, ANSVSA sau Registrul agricol cu cel puțin 24 de luni înainte de solicitarea sprijinului. Nu este însă obligatoriu ca cele 24 de luni să fie consecutive.

Autoritățile doresc ca prin această măsură o deschidere către piață a fermelor mici și creșterea capacității acestora de a identifica noi oportunități de valorificare a producției. Scopul acestei submăsuri este de a îmbunătăți managementul exploatațiilor agricole cât și de a susține orientarea spre piață a exploatațiilor agricole de mici dimensiuni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !