15 mai, ultima zi de depunere a cererilor pe suprafaţă

De Simona Albinaru
15 mai, ultima zi de depunere a cererilor pe suprafaţă
Faţă de anii precedenţi, acum cererile nu se vor mai putea depune cu penalizări.

Fermierii bihoreni care nu vor depune cererile unice pe suprafaţă la APIA până pe data de 15 mai vor rămâne fără subvenţii.

Urmare a ordinului ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din aprile 2017 tot personalul aflat în subordinea MADR este prins în acţiunea de mobilizare a fermierilor pentru a-şi depune aceste cereri astfel încât să poată intra în posesia subvenţiilor în termenele stabilite, bani importanţi atât pentru economia naţională cât şi pentru campania agricolă care se află în desfăşurare.

„Acest Ordin stabilişte atribuţii şi sarcini expres astfel încât personalul Direcţiilor pentru Agricultură Judeţene -DAJ să viziteze la domiciliu fiecare fermier restanţier, să identifice cauza restanţei iar în situaţia în care se ivesc probleme să colaboreze cu primăriile în vederea rezolvării acestora. Acolo unde sunt probleme legate de transport, în colaborare cu primăriile, transportăm fermierii la centrele de depunere”, ne-a spus Nicolae Hodişan, directorul DA Bihor.

Conform APIA Bihor până în prezent au depus cereri 31.627 fermieri din cei 37.824 câţi au depus anul trecut.

Astfel, cei peste 6.000 de fermieri din care 327 cu peste 50 de hectare, pot să depună cererile de luni până vineri între orele 8-19, iar sâmbătă şi duminică (13-14 mai) între orele 8-16. „Vom prelua cererile de la toţi fermierii, indiferent că au sau nu invitaţii. Niciun angajat nu va pleca acasă de la Centre atât timp cât sunt oameni care trebuie să depună cererile”, a punctat Florian Pavel, directorul APIA Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !