15 martie, Ziua mondiala a drepturilor consumatorilor

15 martie, Ziua mondiala a drepturilor consumatorilor
La data de 15 martie 1962, J. F. Kennedy, Preşedintele S.U.A., rostea către Congres un mesaj legat de drepturile consumatorilor, susţinând existenţa a patru drepturi fundamentale ale acestora: dreptul la securitate; dreptul la informare; dreptul de a fi ascultat şi dreptul de a alege produse si servicii.

Momentul 15 martie 1962 a fost considerat un moment istoric, al naşterii mişcării consumatoriste mondiale. Mai târziu, Organizaţia Internaţională a Uniunilor de Consumatori a declarat ziua de 15 martie – Ziua mondială a drepturilor consumatorilor.

Cele patru drepturi fundamentale ale consumatorilor au fost extinse de Organizaţia Internaţională a Consumatorilor la opt drepturi, la cele patru adăugându-se: dreptul la despăgubire; dreptul la un mediu înconjurător sănătos; dreptul la asigurarea necesităţilor şi nevoilor vitale şi dreptul la educare.

Ziua de 15 Martie – Ziua mondială a drepturilor consumatorilor este ocazia perfectă pentru comisarii CJPC Bihor pentru a lua legătura directă cu consumatorii, prin organizarea de diferite activităţi. Astfel, comisarii CJPC Bihor vor fi prezenţi între orele 10:00 – 12:00 în Real 1, Carrefour Era şi Lotus Market pentru a consilia consumatorii, pentru a răspunde întrebărilor acestora şi pentru preluarea eventualelor reclamaţii.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !