15 trenuri staţionate în Bihor

15 trenuri staţionate în Bihor
ORADEA – Glasul roţilor de tren nu s-a auzit nici la Oradea pentru două ore, între 9:00 şi 7:00, în această dimineaţă. Greva de avertisment de la SNCFR a afectat şi călătorii în tranzit prin judeţul Bihor, 15 trenuri fiind orpite în această perioadă în diferita staţii din judeţ. VIDEO   Forum

În Staţia Oradea erau staţionate patru trenuri, cel mai important fiind trenul accelerat 1741, Bucureşti – Satu Mare, potrivit informaţiilor primite de la Cristina Derban, şefa Staţiei CFR Oradea. Celelalte trenuri erau personalele: Oradea – Cluj Napoca, Oradea – Arad şi Oradea – Valea lui Mihai.

Caseriile erau şi ele parţial deschise. „Unele dintre casiere sunt în grevă, altele care aparţin de alte sindicate lucrează. Călătorii pot cere restituirea banilor de bilete, total sau parţial, în cazul în care renunţă la călătorie”, ne-a informat Cristina Derban.

Trenurile staţionate în această perioadă în Gara Oradea erau aproape goale, călătorii alegând barurile de pe lângă gară pentru petrecerea celor două ore. Câţiva se plimbau prin gară, posibilitatea de a intra în sălile de aşteptare nu exista, acestea fiind în renovare. „Cred că este justificată această grevă, dacă astfel se vor rezolva şi condiţiile din trenuri şi se va amenaja şi sala de aşteptare”, era de părere Daniela Grecu.

Unora dintre călători, această grevă, le-a dat planurile peste cap. „Vin de la Madeira şi plec la Cluj s-o văd pe mama. Întârzierea aceasta nu-mi convine”, spune Incze Dănilă. Alţii sunt de acord cu ea, spunând că fiecare avem dreptul să ne cerem drepturile.

Ce vor sindicaliştii

Ioan Marfici, preşedintele Uniunii Judeţene a Sindicatelor din Transporturi ne-a informat că în judeţul Bihor s-au aflat în grevă de avertisment 2.000 de persoane. „Ceea ce ne-a împis la grevă sunt condiţiile şi stresul în care muncim. În 1990 la CFR erau 220.000 de angajaţi, acum sunt 68.000. Ar fi fost normal să se îmbunătăţească ceva, dacă s-a redus personalul, dar la noi infrastructura se face tot cu târnăcopul şi lopata”, ne-a declarat Marfici.

Acesta este de părere că măririle de salariu solicitate sunt perfect justificate, în condiţiile în care salariul minim la CFR este sub salariul minim pe economie. „Solicitarea de mărire a salariului cu 18% este morală. În condiţiile în care salariul mediu de la CFR este sub salariul mediu pe economie. În următoarele zile vom organiza un miting la Bucureşti, iar după aceea, dacă nu ni se rezolvă doleanţele vom intra în grevă generală”, a afirmat Ioan Marfici.
Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !