150 ani de statistică

Munca angajaţilor DJS Bihor a fost răsplătită cu diplome
Munca angajaţilor DJS Bihor a fost răsplătită cu diplome
Statisticienii bihoreni au aniversat 150 de ani de statistică oficială în România. Video: Scurt istoric al statisticii romanesti  | Video: Felicitari si diplome pentru statisticieni Video

Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Bihor a sărbătorit joi, 16 iulie, aniversarea a 150 de ani de statistică oficială în România. Evenimentul s-a desfăşurat în sala Consiliului Judeţean Bihor în prezenţa prefectului Gavrilă Ghilea, a conducerii DJS Bihor şi a numeroşi angajaţi.

În 10 iulie 2009, preşedintele Traian Băsescu a conferit Ordinul „Meritul Industrial şi Comercial” în grad de Mare Ofiţer Institutului Naţional de Statistică, ca o recunoaştere a activităţii statisticii româneşti.

„Este o distincţie pe care generaţia de astăzi a statisticienilor o primeşte cu sentimentul datoriei împlinite faţă de societatea românească, faţă de statul român şi cetăţenii acestuia, în numele tuturor generaţiilor de lucrători devotaţi, care cu sufletul şi mintea lor au contribuit la creşterea şi afirmarea statisticii naţionale”, a declarat Nicolae Hoduţ, directorul coordonator al DJS Bihor.

Gavrilă Ghilea a felicitat şi el la rândul lui colectivul DJS Bihor pentru activitatea desfăşurată. Mai mulţi foşti şi actuali angajaţi ai instituţiei au primit diplome.

 

DJS Bihor

 

Direcţia Judeţeană de Statistică Bihor a funcţionat până în 1972 în clădirea Şcolii Ajutătoare nr. 2, de pe str. Roman Ciorogariu. Din 1972 până în 2000 a avut sediul în Parcul Traian, nr. 10, în Palatul Administrativ al judeţului. După aceea DJS Bihor s-a mutat în clădirea din Parcul Traian, nr. 5, unde funcţionează şi în prezent.

Personalul propriu al DJS Bihor numără 40 de persoane, majoritatea cu studii superioare, cu vârsta cuprinsă între 30 – 49 de ani. Raportat la populaţia  din judetul Bihor, rezultă un număr de şapte statisticieni la 100.000 de locuitori.

Pentru anul viitor DJS Bihor se pregăteşte de recensământul general agrar, iar pentru 2010 de recensământul populaţiei.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !