15.000 de morţi în Bangladesh

Reactualizat la:
15.000 de morţi în Bangladesh
Aproximativ 15.000 de morţi. Acesta ar putea fi numărul victimelor ciclonului Sidr, care a lovit Bangladeshul, potrivit organizaţiei Salvaţi Copiii.

Problema cea mai gravă, susţine organizaţia, o reprezintă, însă, situaţia celor şapte milioane de sinistraţi, care suferă de foame şi sete şi sunt ameninţaţi de boli.

Bilanţul anunţat de Salvaţi Copiii a fost confirmat şi de organizaţia Crucea Roşie din Bangladesh, care a anunţat astăzi că numărul morţilor este mai mare de 10.000, în condiţiile în care abia acum se conturează adevăratele proporţii ale dezastrului.

Numai 3.000 de cadavre au fost recuperate până în prezent din satele, unde ciclonul a lovit cu rafale de vânt care au depăşit 150 de kilometri pe oră. Mai dificile sunt operaţiunile de recuperare din zonele puternic afectate de inundaţii, unde casele sunt distruse aproape în totalitate.

Inundaţiile au distrus culturile, lăsându-i pe supravieţuitori fără hrană. “Nu mai avem nici haine în care să înfăşurăm cadavrele înainte de a le îngropa. Suntem nevoiţi să le acoperim cu frunze”, a mărturisit un localnic.

Comunitatea internaţională s-a mobilizat, acordând ajutoare, dar organizaţiile umanitare susţin că acestea au ajuns până acum doar la 1% dintre sinistraţi. Cel mai devastator ciclon din istoria Bangladeshului a avut loc în 1970 şi s-a soldat cu 500.000 de morţi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase