150.000 de euro ascunşi la ciorap

4Comentarii
150.000 de euro ascunşi la ciorap
BORŞ – Captură record duminică seară la Punctul de Trecere al Frontierei Borş. Lucrătorii Direcţiei Regionale Vamale Oradea au dispus confiscarea a 141.500 de euro din cei 151.500 de euro, găsiţi asupra unui cetăţean italian, care intenţiona să introducă banii în ţară fără să-i declare.

Italienii Luciano B. (52 ani), Gianfranco R. (46 ani) şi Nicola A. (45 ani) s-au prezentat duminica în jurul orei 18:00, la intrarea în ţară, cu un autoturism marca BMW.

„O echipă comună de control formată din lucrători vamali şi Poliţişti de Frontieră au efectuat controlul asupra autoturismului cu cetăţenii italieni. Sesizând o stare de nelinişte în rândul pasagerilor s-a efectuat un control amănunţit.

Asupra unuia dintre pasageri a fost descoperită suma de 100.000 de euro, ascunsă în ciorap, iar în maşină au mai fost găsiţi alţi 50.000 de euro. Autoritatea vamală a dispus confiscarea banilor, mai puţin 10.000 pe care legea permite să-i introduci în ţară fără să îi declari. Cetăţeanul italian a fost amendat cu 100 de lei noi”, menţionează inspector principal Păstorel Ţarălungă.

„Sumele de bani au fost descoperite asupra cetăţeanului italian, ascunse în lengeria acestuia. Toată suma a fost în bancnote de 500 de euro. Este cea mai mare sumă descoperită la frontiera de Nord-Vest asupra unui cetăţean străin, prezentat la intrarea în ţără”, precizează subcomisar Mircea Chiorean, purtătorul de cuvânt al Direcţie Poliţiei de Frontieră Oradea.

Poliţiştii de frontieră aveau informaţii că italienii intenţionau să introducă în ţară o sumă de bani. Banii au fost descoperiţi asupra lui Nicola A. Italianul a refuzat să semneze procesul verbal întocmit de poliţişti, iar după ce a fost amenda a fost liber să plece, el continuându-şi călătoria.

„Noi doar le confiscăm sumele, le dăm amendă, după care le dăm drumul. Din partea noastră sunt liberi”, mai spune Păstorel Ţarălungă.

Ovidiu Morcan4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor