1.500.000 de Euro, prin SAPARD

SANTANDREI – Printre firmele bihorene care au reusit sã atragã bani europeni în judet, prin programul SAPARD, se numãrã si Florelia Prod Com Impex. La fabrica din Sântandrei se vor transa 4.000 de pui pe orã, printr-o investitie SAPARD.

Cu un proiect depus în decembrie 2005, la Centrul Regional pentru Dezvoltare Ruralã si Pescuit (CRPDRP) 6 Satu Mare, si aprobat în luna aprilie a acestui an, întreprinderea bihoreanã a obtinut o rambursare a 50% din valoarea investitiei. „Este vorba despre un proiect de 3.000.000 de Euro. Prin SAPARD primim 1.500.000 de Euro”, spune Ionut Dejeu, responsabil de proiect.

Inaugurare

Proiectul va fi finalizat în cursul acestei luni, inaugurarea noii unitãti de transare carne de pasãre urmând sã aibã loc pe data de 9 noiembrie, în Sântandrei. „Proiectul se referã la industria cãrnii, obiectivul fiind transarea a 4.000 de pui pe orã”, specificã Ionut Dejeu. Prin acelasi proiect s-a investit si într-o fabricã de preparate din carne, mezeluri si produse semipreparate, din carne de pui, porc si vitã, titlul proiectului fiind „Unitate transare carne pasãre, Fabricã de carne preparate si Produse din carne”.

Cã unele firme nu se tem de concurenta produselor de pe piata europeanã, o dovedeste lansarea unui nou brand românesc pe piata mezelurilor, brand-ul „Bihoreanul”. Acesta va fi lansat simultan cu inaugurarea fabricii.

Claudia Curta

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase