17 localităţi din Bihor, cadastrare gratuită

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
17 localităţi din Bihor, cadastrare gratuită
Au fost selectate localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport.

A fost publicată lista unităţilor administrativ-teritoriale din mediul rural în care se vor desfăşura lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor, care vor beneficia de finanţare din fonduri europene structurale şi de investiţii, în cadrul axei prioritare 11 a Programului operaţional regional 2014-2020.

România a atras peste 310 milioane de euro pentru cadastrare pe fonduri europene, de care vor beneficia 660 de localităţi. Dintre acestea, 17 localităţi sunt din Bihor: Abram, Balc, Biharia, Bratca, Budureasa, Căpâlna, Căbești, Chişlaz, Ciumeghiu, Holod, Săcădat, Sălard, Sârbi, Spinuş, Suplac, Tămăşeu, Tăuteu, Tileagd.

La nivel naţional, suprafaţa totală care va putea fi înregistrată gratuit este de 5.756.387 hectare de teren din mediul rural. Din Bihor, cele mai mari suprafeţe care vor fi înregistrate gratuit sunt la Budureasa – 31.819 ha teren, Bratca – 13.419 ha, Ciumeghiu – 10.993 ha şi Balc – 7.810 ha. În România funcţionează Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, ce vizează înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor din România până în 2023.

Primii beneficiari din judeţul Bihor ai programului naţional de cadastrare gratuită 2015-2023, care şi-au primit documentele de proprietate fără să scoată bani din propriile buzunare, sunt, de la finele lui iunie, 145 de locuitori ai comunei Gepiu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !