Săptămâna fructelor şi legumelor donate

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Săptămâna fructelor şi legumelor donate
Elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 11 au donat fructe şi legume pentru bătrânii din Corbeşti.

Când vine vorba de a-i ajuta pe cei cu care soarta nu a fost foarte generoasă, elevii şi dascălii Şcolii Gimnaziale nr. 11 din Oradea nu rămân indiferenţi. Au dovedit-o de atâtea ori, dar şi în perioada 24-28 octombrie, când în unitatea de învăţământ s-a derulat proiectul SNAC „Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”. Proiectul a fost coordonat de profesoara Tereza Ilisei.
legume donate

Peste 200 de elevi şi 37 de cadre didactice au fost implicate în acţiune. Cu toţii s-au arătat deschişi spre nevoile celorlalţi, donând cât mai multe fructe şi legume. Produsele au fost adunate pentru vârstnicii singuri din localitățile Corbeşti și Cotiglet din judeţul Bihor, aflaţi în baza de date a Fundaţiei Comunia din Oradea. „Acţiunea se derulează, în această perioadă, în fiecare an şcolar. Este un mod de a veni în ajutorarea celor care nu au nici cea mai mică speranţă că va fi mai bine. Beneficiarii acestor alimente le-au fost foarte recunoscători elevilor şi dascălilor lor. Ei au adus mulţumiri binefăcătorilor lor, afirmând că se bucură că mai există oameni care se gândesc şi la ei şi îi caută.

legume donate 1

Majoritatea dintre ei nu au pe nimeni care să le calce pragul sau să le ofere o vorbă bună, o îmbrăţişare”, a spus Anca Suciu, manager proiecte în cadrul Fundaţiei Comunia.
Fundaţia Comunia se implică de patru ori pe an în ajutorarea acestui gen de beneficiari, oferindu-le sprijin material, dar şi vizite. „O parte din fructele adunate de elevi au fost donate unor copii care provin din familii foarte sărace şi care trăiesc în condiţii greu de imaginat. Dorim să mulţumim pe această cale Şcolii Gimnaziale nr. 11 şi tuturor celor care au dorit să lumineze cu câteva clipe de bucurie vieţile semenilor lor”, a mai adăugat Anca Suciu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !