175 de dosare aprobate la „Casa Verde”

175 de dosare aprobate la „Casa Verde”
APM Bihor a aprobat până în prezent 175 de dosare la Programul „Casa Verde”.

În cadrul programului Casa Verde au fost evaluate până în prezent 215 de dosare de către Administraţia Fondului pentru Mediu Bucureşti (AFM). Conform statisticilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Bihor până în 22 octombrie bihorenii au depus 865 de dosare de finantare nerambursabila pentru instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, fiind aprobate 175. „93 de contrate de finanţare au fost semnate deja. Au fost depuse şi 21 de contestaţii”, a precizat Ovidiu Dăescu, directorul APM Bihor.   

Solicitanţii a căror cereri de finanţare au fost aprobate se vor prezenta la sediul APM Bihor în Oradea, B-dul Dacia nr. 25/A de luni până joi între orele 8:30-12:00, 13:30-16:00, iar vineri între orele 8:30-12:00. După semnarea contractelor de finanţare cu AFM beneficiarii pot să achiziţioneze instalaţia dorită.

Renunţare

Conform ghidului de finanţare, se consideră renunţarea la finanţarea aprobată neprezentarea solicitantului pentru semnarea contractului de finanţare în termen de 60 de zile de la comunicarea aprobării dosarelor de finanţare, respectiv publicarea pe site-ul AFM (www.afm.ro) a listei dosarelor de finanţare aprobată. Beneficiarii care se regăsesc pe lista dosarelor respinse pot depune în termen de 10 zile de la afişarea pe site contestaţii la sediul APM Bihor sau un nou dosar de finanţare, respectând cele prevăzute în ghidul de finanţare.

„După semnarea contractului şi achiziţionarea instalaţiei , beneficiarii finanţării  vor depune la sediul APM Bihor un dosar de decontare, până la data de 15.12.2010”,a concluzionat Ovidiu Dăescu.

Factura depusă în vederea decontării trebuie să fie emisă înainte de data depunerii cererii de tragere şi după data semnării contractului de finanţare nerambursabilă. Se finanţează cheltuielile eligibile efectuate după data semnării contractului de finanţare nerambursabilă, dar nu mai mult de suma prevazută în contract.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !