1.785 de locuri la Universitate

Vineri încep înscrierile la Universitatea Oradea. Candidatii vor intra în competitie pentru 1.785 de locuri cu finantare de la bugetul de stat, în timp ce numãrul locurilor cu taxã poate depãsi cu maximum 50% numãrul acestora, la nivel de universitate.

Conform spuselor prorectorului Nicolae Josan, locurile cu taxã vor fi redistribuite între facultãti în functie de solicitãri.

La majoritatea specializãrilor admiterea nu se va face pe bazã de examen, ci pe bazã de concurs de dosare. Cu exceptia câtorva specializãri media de bacalaureat nu va avea o pondere mai mare de 33% în media de admitere, ceea ce, tinând cont de scandalurile legate de bacalaureatul de anul acesta este un aspect pozitiv, considerã Nicolae Josan.

Din cauza lucrãrilor care îngreuneazã accesul pe strada Universitãtii, candidatii la facultãtile care au sediul în afara campusului universitar, vor plãti taxa de înscriere la secretariatele facultãtilor respective, iar vizita medicalã o vor face la cabinetul medical din cadrul Facultãtii de Protectia Mediului de pe strada general Magheru. În conditiile în care strada Universitãtii este blocatã, candidatii pot ajunge cu masina în campusul universitar de pe drumul de centurã.

Taxa de înscriere pentru examenul de admitere este 80 lei, în timp ce cuantumul taxei de contestatie 100 lei.

Pengo Zoltan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !