19 magazine închise de Garda Financiară

ORADEA – Pe lângă activităţile de impulsionare a agenţilor economici cu datorii de la bugetul de stat, comisarii Gărzii Financiare Bihor au continuat în ultima lună a anului 2007 şi controalele la modul în care se efectuează transportul, aprovizionarea şi comercializarea produselor.

Având în vedere că în perioada Sfintelor Sărbători se înregistrează un boom de consum, aceste acţiuni au vizat în special mărfurile alimentare şi produsele de sezon, dar şi existenţa şi modul corect de utilizare al caselor de marcat fiscale. „Este vorba în primul rând despre depistarea mărfurilor aduse din Ungaria şi comercializate fără documente legale de provenienţă”, declară comisarul şef Călin Gal.

Controale non-stop

Din 619 agenţi economici verificaţi în luna decembrie, la 402 s-au constatat nereguli şi au fost sancţionaţi cu sume totale în valoare de 1.279.000 de lei, din care 842.400 de lei au fost deja încasaţi. La acestea se adaugă şi confiscările de marfă, în valoare totală de 51.000 de lei.

19 unităţi au fost închise din cauza lipsei sau neutilizării caselor de marcat fiscale, aceasta rămânând una dintre marile probleme a comercianţilor bihoreni. „E posibil ca, foarte curând, legea să fie modificată, în sensul că neutilizarea casei de marcat să fie inclusă la categoria evaziune fiscală, devenind astfel o infracţiune, iar cei care vor fi prinşi să plătească impozite şi taxe mergînd până la un an în urmă”, declară Gal.

Faptul că la unele societăţi s-au găsit sume de până 3-400 de lei neînregistraţi în casa de marcat înainte de orele prânzului demonstrează, în opinia comisarului şef, că ne aflăm în faţa unui fenomen de proporţii. „Îi asigur pe cei care nu folosesc aceste aparate că nu mai pot să stea liniştiţi nici ziua, nici noaptea, pentru că efectuăm controale non-stop, în tot judeţul, pentru a verifica înregistrarea sumelor încasate”, susţine şeful GF Bihor.

Valentin Buda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !