19 zile fără violență și abuzuri

De Crina Dobocan
Stop violenței asupra copiilor și tinerilor
Stop violenței asupra copiilor și tinerilor
Campania „19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor” ajunge și în Bihor.

Federația Internațională a Comunităților Educative – Secțiunea România (FICE) lansează și în Bihor campania ,,19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor’’. Ediția a VII-a a campaniei se va desfășura în perioada 1-20 noiembrie, în unitățile de învățământ și va avea 19 teme de acțiune.

Tema principală aleasă pentru ediția 2019 a campaniei este „Discriminare bazată pe criterii de sănătate/handicap”. Totodată, vor fi abordate și alte teme, precum: „Abuzul Sexual” (temă organizată de Ziua Mondială a Cercurilor de Compasiune), „Bullying-ul și abuzul în mediul școlar”, „Neglijarea copiilor”, „Exploatarea prin muncă a copiilor”, „Pedeapsa corporală”, „Vânzarea copiilor”, „Pornografia și prostituția infantilă”, „Traficul de copii”, „Turism sexual cu copii”, „Practici tradiționale dăunătoare asupra copiilor”, „Copiii străzii”, „Discriminare bazată pe criterii de sănătate/handicap”, „Dependența și abuzul de substanțe”, „Malnutriția copiilor”, „Pericolele tehnologiei informației și comunicațiilor și a comunicării virtuale”, „Răpirea copiilor”, „Justiția juvenilă și copiii lipsiți de libertate” etc.

Pornind de la un studiu că, la fiecare cinci minute, un copil moare ca urmare a violenței, FICE își dorește ca, până în anul 2030, fiecare să contribuie la stoparea violenței împotriva copiilor și tinerilor.

„19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor” este un proiect naţional de conştientizare, consultare şi participare a copiilor şi tinerilor la prevenirea tuturor formelor de violenţă exercitate asupra lor în familie, şcoală, comunitate.

Școlile și ONG-urile care doresc să organizeze activități pe temele propuse în proiect sunt invitați să își trimită intenția la adresa de email activism19zile@outlook.com, până la data de 20 octombrie 2019.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !