2% pentru combaterea mortalităţii infantile

De Crina Dobocan
2% pentru combaterea mortalităţii infantile
„Salvaţi Copiii” România îşi propune schimbarea statisticilor dureroase: în fiecare an pierdem aproximativ 1.400 de nou-născuţi.

Organizaţia „Salvaţi Copiii” România continuă şi în 2018 campania de promovare pentru redirecţionarea a 2% din impozitul anual pe venit şi îi invită pe contribuabili să îi fie alături în demersul de a dota maternităţile din România cu aparatură de ultimă generaţie, în scopul de a asigura asistenţă medicală adecvată copiilor născuţi prematur.

Toţi cei care doresc să sprijine această cauză pot descărca formularele 230 şi 200, precompletate cu datele de identificare ale organizaţiei, de la adresa: http://www.salvaticopiii.ro/doilasuta/. Acestea trebuie completate cu datele personale, semnate şi depuse personal la administraţiile financiare sau trimise prin poştă, cu confirmare de primire, până la data de 25 mai 2018. Suma nu trebuie menţionată în formular, ea urmând a fi completată de administraţia financiară.

În 2017, „Salvaţi Copiii” România a investit 813.000 de euro în dotarea a 40 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Bucureşti, Braşov, Reşiţa, Caransebeş, Târgu-Neamţ, Bicaz, Roman, Târgu Mureş, Gura Humorului, Rădăuţi, Buftea, Buzău, Iaşi, Satu Mare, Tulcea, Bârlad, Botoşani, Caracal, Sibiu, Deva, Călăraşi, Oradea, Mangalia, Râmnicu Vâlcea, Piteşti, Craiova, Timişoara, Bacău, Drobeta-Turnu Severin, Zalău, Baia Mare, Târgovişte, Alba Iulia.

,,În România mor de două ori mai mulţi copii în primele luni de viaţă faţă de media europeană. Una dintre cauzele majore ale deceselor infantile este prematuritatea. De aceea, echipa «Salvaţi Copiii» şi-a propus să-şi concentreze eforturile pe dotarea maternităţilor cu echipamente medicale performante prin campaniile de strângere de fonduri şi, foarte important, pe dezvoltarea programelor de suport parental adresate familiilor din comunităţile defavorizate”, a arătat Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al „Salvaţi Copiii” România.

În total, în perioada 2012 – 2017, „Salvaţi Copiii” România a dotat 78 de maternităţi, din 40 de judeţe ale ţării, ridicând numărul echipamentelor donate la 393, cu o investiţie totală de 3.120.000 de euro.

„Salvaţi Copiii” este o organizaţie neguvernamentală care militează activ pentru protecţia drepturilor copilului în România din 1990 încoace. În cei 28 de ani de activitate, peste 1.560.000 de copii au fost implicaţi în programele şi campaniile Organizaţiei „Salvaţi Copiii”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !